FAETHON copy

Ο κορυφαίος sky running αγώνας της χώρα μας θα διεξαχθεί για πέμπτη φορά φέτος το Σαββατοκύριακο 9-10 Ιουλίου. Σε μια διαδρομή( 44km-3600+)  μεταξύ γης και ουρανού στις απομονωμένες κόψεις του Δυτικού Ολύμπου 400 και πλέον αθλητές θα ζήσουν την απόλυτη εμπειρία του ορεινού τρεξίματος.

Η διαδρομή με εκκίνηση την πλατεία του Κοκκινοπλού στην Ελασσόνα και ακολουθώντας το διεθνές ορειβατικό μονοπάτι Ε4 κερδίζει γρήγορα υψόμετρο και φτάνει στις κόψεις του Χότζα και  τα αλπικά λιβάδια του Αγίου Αντωνίου και των Σταυραετιών. Στη συνέχεια ανεβαίνοντας τον ΓΟΛΓΟΘΑ φτάνει στο Σκολιό (2911μ) τη δεύτερη ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας για να <πέσει> απότομα στο Καταφύγιο Χριστάκη και από εκεί να ακολουθήσει τις ανεμοδαρμένες κόψεις των κορυφών Φλάμπουρο και Κίτρος με το Ξερολάκι στα δεξιά βυθισμένο 1000μ χαμηλότερα. Ο τερματισμός στην πλατεία του Κοκκινοπλού υπό τον ήχο του καμπαναριού και το χειροκρότημα του κόσμου σε επαναφέρει στην πραγματικότητα!!!!

Φέτος θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά και ο RUPICAPRA( 20km- 1500+) δίνοντας τη δυνατότητα σε πολλούς αθλητές να γνωρίσουν τον Όλυμπο μέσα από μια μικρότερη αλλά εξίσου δύσκολη, αέρινη και τεχνική διαδρομή.

Η ιδιαιτερότητα του αγώνα προσελκύει και φέτος τα μεγαλύτερα ονόματα της εγχώριας < trail running> σκηνής   όσο και πολλών αθλητών από το εξωτερικό από χώρες όπως η Νότια Αφρική, Γαλλία ,ΗΠΑ, Τσεχία, Αγγλία κ.α.  προσδίδοντας στον αγώνα ένα διεθνή πλέον χαρακτήρα.

Load More Related Articles
Load More In Αθλητικά
Comments are closed.

Check Also

Αποζημιώσεις 38 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ για ζημιές φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου του 2023…

Αυγενάκης: Η κυβέρνηση με συνέπεια βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών Καταβάλλονται, σήμερα,…