enduro MTB copy

Το Enduro Days στον Όλυμπο είναι το πιο επικό 2ήμερο που μπορεί να ζήσει κάποιος με τους φίλους του και το ποδήλατό του στην Ελλάδα!

Αναλυτικά πρόγραμμα:

Σάββατο 23 Ιουλίου

4:00 μμ συνάντηση στο χωριό Καρυά Ολύμπου και μεταφορά με αυτοκίνητα της διοργάνωσης μέχρι το χωριό Καλύβια που είναι σε απόσταση 25 χλμ. Εκεί ξεκινάει ο χωματόδρομος που θα ανεβάσει τους ποδηλάτες μέχρι τα 2000 μ. υψόμετρο.

Τα επόμενα 15 χλμ. είναι σε κακοτράχαλο χωματόδρομο και τα ποδήλατα θα πρέπει να είναι καλά δεμένα. Στο σημείο που θα τους αφήσουν τα αυτοκίνητα το τοπίο αλλάζει τελείως. Παίρνοντας μια στροφή και ξαφνικά η θέα μπρος τον κάμπο κόβεται,  ανάμεσα από κορυφές και βαθιές χαράδρες. Μένουν περίπου 10 χλμ. πετάλι μέχρι την καλύβα Χρηστάκη με 450 μ. υψομετρικά.

Κυριακή 24 Ιουλίου

Πριν ακόμα ανατείλει ο ήλιος όλοι παίρνουν το πρωινό τους και ξεκινούν την ανάβαση προς την κορυφή. 40 λεπτά σπρώξιμο και φτάνουν στο διάσελο. Εκεί αφήνουν τα ποδήλατα και περπατάνε 15 λεπτά μέχρι την 2η ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, το Σκολιό, με 2912 μέτρα ύψος. Μπροστά είναι το σύμπλεγμα του Μύτικα, απέναντι ο Αγιαντώνης και πίσω η βαθιά χαράδρα.

Ο ήλιος έχει ανατείλει και η κατεύθυνση είναι νότια προς το ΚΕΟΑΧ. Συναντούν το καταφύγιο ανάγκης και από εκεί χωρίς σαφές μονοπάτι πάνε ανάμεσα στις κορυφές Κακάβρακας και Μεταμόρφωση. Από το στέρνο της Αφροδίτης ξεκινάει η κατάβαση  με μήκος 14 χλμ. 7 χλμ μονοπάτι που συντηρήθηκε με τη συνέργεια του Enduro Days και του Olympus Mythical Trail, 6 χλμ. χωματόδρομος και άλλο 1 χλμ. μονοπάτι μέσα από το χωριό και την πλατεία της Καρυάς όπου έμειναν τα αυτοκίνητα την προηγούμενη μέρα.

Συμμετοχή:

Η δήλωση συμμετοχής γίνεται με e-mail στο [email protected] και κατάθεση προκαταβολής 20 ευρώ στο λογαριασμό Alpha Bank αρ. λογαριασμού 294-002101-047908 ΙΒΑΝ GR47 0140 2940 2940 0210 1047 908 δικαιούχος Αλέξανδρος Πετρούτσος.

Το κόστος για το 2ήμερο είναι 50 ευρώ/άτομο. Στην αιτιολογία είναι απαραίτητο όνομα καταθέτη. Τα υπόλοιπα 30 ευρώ θα δοθούν στη γραμματεία που θα λειτουργεί το Σάββατο 23 Ιουλίου στην πλατεία της Καρυάς λίγο πριν την εκκίνηση μας. Το αντίτιμο των 50 ευρώ ισχύει μέχρι τις 10 Ιουλίου. Για όσους κάνουν κατάθεση από τις 11 Ιουλίου και μετά το αντίτιμο θα είναι 60 ευρώ και οι συμμετοχές κλείνουν την Πέμπτη 21 Ιουλίου.

Περιλαμβάνει:

Guiding

Uplift

Γεύμα – Πρωινό – Νερά – Ενεργειακές μπάρες

Διαμονή στο καταφύγιο και σε σκηνές που θα έχει στήσει η διοργάνωση

Αναμνηστικό δώρο

Απαραίτητος εξοπλισμός:

Ο εξοπλισμός σε κάθε ποδηλατική περιπέτεια παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, στον Όλυμπο ακόμα μεγαλύτερο, ακολουθεί μια λίστα με τα απαραίτητα:

2 σαμπρέλες – τρόμπα – εξωλκείς

Sleeping bag – υπόστρωμα

Μακρύ παντελόνι – σκούφο – αντιανεμικό, ακόμα και τέλος Ιουλίου στον Όλυμπο κάνει κρύο.

Νερό, μπάρες, τρόφιμα και ότι άλλο είναι απαραίτητο το παρέχουμε εμείς. Καλό είναι να προτιμήσετε φλατ πετάλια για να γλιτώσετε φθορά στα SPD και όχι πολύ σκληρό παπούτσι.

 

Load More Related Articles
Load More In Αθλητικά
Comments are closed.

Check Also

Τρεις αθλητές του ΑΠΣ ΤΡΙΚΑΛΑ, σε προετοιμασία με την Εθνική, ενόψει του Πανευρωπαϊκού

Τρεις αθλητές του ΑΠΣ ΤΡΙΚΑΛΑ κλήθηκαν σε προετοιμασία με την Εθνική ομάδα, ενόψει του Παν…