xeirapsia (1)

Υπαίτιος μεταξύ πολλών κακών που έφερε αδιαμφισβήτητα ο κορονοϊός παγκοσμίως σε οικονομία & κοινωνία, μεταξύ αυτών και αλλαγές σε κοινωνικές συμπεριφορές & έθιμα ή απλώς συνήθειες ανά χώρα.

Στους Έλληνες ας πούμε και αναφορικά με την καθημερινότητα μας & τις δημόσιες σχέσεις & συμπεριφορά μας, ο covid καταπόντισε μία τέτοια συνήθεια, που δεν είναι άλλη από την «χειραψία», ρίχνοντάς την σε αχρηστία, μιας και από την επιστήμη και δικαιολογημένα, θεωρήθηκε ένοχη για την μετάδοση του κορονοϊού.

Αντ’ αυτής υιοθετήθηκαν άλλοι τρόποι χαιρετισμού μεταξύ μας, όπως η γροθαψία & ο αγκωνσιμός, ψυχροί & μη αναγνώσιμοι από την πλευρά της ψυχολογίας & της γλώσσας του σώματος, οι οποίοι, βρε αδερφέ, δεν ταιριάζουν και στην μεσογειακή κουλτούρα μας!

Η χειραψία λοιπόν, δεν είναι μια απλή χειρονομία άνευ ουσίας…

Αντιθέτως!!! Αποτελεί κομμάτι της γλώσσας του σώματος και αποτελεί, θα λέγαμε & μια τελετουργία μέσω της οποίας κάποιος, κατανοεί εάν ο απέναντί του είναι αξιόπιστος ή πρόθυμος να συνεργαστεί μαζί του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν εμπερικλείει και μια σειρά άλλων εννοιών, ιδίως για μας τους Έλληνες.

Εμείς κρατάμε την τελευταία.

Και από χειραψίες το τελευταίο διάστημα σε ΤΚ του Δ. Πύλης, άλλο πράγμα! Δίνουν και παίρνουν!!!

Αμάν! αυτός ο covid, που να του καμωθεί και να μας αφήσει χρόνους, να αρχίσουμε πλέον να ξανα-καταλαβαίνουμε τι;;; συμβαίνει γύρω μας, αποκωδικοποιώντας απλά σημάδια, που απλόχερα μας στέλνει η γλώσσα του σώματος!

Ν. Λεμονάς, Κ. Μπαλατσούκας, Π. Τσόλας και Β. Πατσιούρας, σήμερα στην Πύλη, σε έναν εφ όλης της ύλης καφέ…

xeirapsia (3)

xeirapsia (2)

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Προσωπικός Γιατρός: Τα νέα δεδομένα που προκαλούν αναβρασμό στους επαγγελματίες υγείας

(PHOTO: SHUTTERSTOCK) Ένα από τα σημεία που αντιδρούν οι ιατρικοί σύλλογοι είναι το οικονο…