metra-enisxisis-sintaksiouxoi

Έκτακτη καταβολή μισού μισθού σε 100.000 υγειονομικούς και ΕΚΑΒ (900 ευρώ), πρόσθετη ενίσχυση σε 800.000 συνταξιούχους (250 ευρώ) και πρόσθετο βοήθημα σε 173.000 άτομα με αναπηρία (250 ευρώ).

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το βήμα τη Βουλής, εξήγγειλε τρία έκτακτα μέτρα ενίσχυσης για τους συνταξιούχους, τους υγειονομικούς και τα ΑμεΑ.

 Πιο συγκεκριμένα, τα μέτρα περιλαμβάνουν έκτακτη καταβολή μισού μισθού σε 100.000 υγειονομικούς και ΕΚΑΒ (900 ευρώ), πρόσθετη ενίσχυση σε 800.000 συνταξιούχους (250 ευρώ) και πρόσθετο βοήθημα σε 173.000 άτομα με αναπηρία (250 ευρώ).

“Η μεγάλη υπερπροσπάθεια στήριξης εν μέσω του κορωνοϊού δημιούργησε και στην Ελλάδα σημαντικά αλλά πρόσκαιρα ελλείμματα. Γι’ αυτό και οι από εδώ και στο εξής οι κινήσεις μας πρέπει να είναι σημαντικές και μετρημένες. Πληρώσαμε πολύ ακριβά ως χώρα τις παροχές.

Και λυπάμαι που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξακολουθεί να λέει στον δημόσιο διάλογο πλήρως ακοστολόγητα μέτρα. Διάβασα την ερώτηση του κ. Τσίπρα, που είναι φωτοτυπία του παρελθόντος. Ένα ακόμη ανεφάρμοστο πρόγραμμα τύπου Θεσσαλονίκης, αξίας πολλών δισ. ευρώ που δεν υπάρχουν και που δεν θα γίνονταν ποτέ πράξη με κανέναν νόμο και κανένα άρθρο.

 Εγώ θα προσθέσω ακόμη τρεις πρωτοβουλίες: Πρώτον, όπως συνέβη και το 2020, 100.000 ενεργοί υγειονομικοί στα νοσοκομεία και στο ΕΚΑΒ θα ενισχυθούν με έκτακτη καταβολή μισού μισθού, ένα μέσο ποσό ύψους 900 ευρώ θα τους καταβληθεί άμεσα εντός Δεκεμβρίου. Δεύτερον, όλοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι της χώρας θα λάβουν ένα πρόσθετο βοήθημα, ύψους 250 ευρώ προσαυξημένο κατά 50 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας τους. Το ίδιο ακριβώς επίδομα θα δοθεί και σε 173.000 συμπολίτες μας με αναπηρία.

Δεν βάζουμε σε κίνδυνο την δημοσιονομική μας ισορροπία. Έχουμε σχέδιο, αλλά δεν διεκδικούμε το αλάθητο εξ ου και μένουμε ανοιχτοί σε κάθε ρεαλιστική πρόταση. Θα ζητούσα από την αξιωματική αντιπολίτευση να μην αρνηθεί και αυτές τις πρωτοβουλίες, όπως έκανε με πολλές αντίστοιχες στο παρελθόν.

Η πατρίδα θέλει συναίνεση, εάν όχι συμπαράταξη. Δεν χρειαζόμαστε μετά τους αρνητές της επιστήμης στην πανδημία και αρνητές της λογικής στην οικονομία. Απαντήστε κ. Τσίπρα δέχεστε ή όχι τα έκτακτα μέτρα ενίσχυσης σε υγειονομικούς, χαμηλοσυνταξιούχους και άτομα με αναπηρία; Απαντήστε κ. Τσίπρα για να σας ακούσει ο ελληνικός λαός”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή:topnews.gr

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Μία αξιόλογη και αξιέπαινη δωρεά της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, στο ΚΥ Πύλης(βίντεο/φωτό)

Σε μία αξιόλογη, αξιέπαινη και ταυτόχρονα συγκινητική δωρεά, πέρασε σήμερα η Δ/νση της Συν…