iera_sinodos-1

(Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ)

Η ανακωχή στις σχέσεις Εκκλησίας – κυβέρνησης και το συμβάν στη Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, με αφορμή την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής

Η ανακωχή στις σχέσεις Εκκλησίας και πολιτικής ηγεσίας, που αποτυπώθηκε με τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, σίγουρα βοήθησε για να εορτασθεί με ηρεμία το Πάσχα. Βέβαια, ενστάσεις και «αγκάθια» με επίκεντρο τη νομοθέτηση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών εξακολουθούν να υπάρχουν.

 Η Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας αποφάσισε την περασμένη Παρασκευή, με αφορμή την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, που είναι πολιούχος του Αιγίου, να παραθέσει το δικό της επίσημο γεύμα για τους ιεράρχες και ιερωμένους, ώστε να μην παραβρεθούν στο επίσημο γεύμα που παραδοσιακά παραθέτει ο δήμαρχος της πόλης. Η απόφαση ελήφθη ως ένδειξη δυσαρέσκειας για την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου. Υπενθυμίζεται ότι κάτι ανάλογο είχε γίνει και στην Αθήνα με τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας, που φέτος δεν έγινε με δοξολογία στη Μητρόπολη, ενώ η εκκλησιαστική ηγεσία δεν εκπροσωπήθηκε στο γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο.
Το γεύμα της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας έγινε σε εστιατόριο στην περιοχή Αβυθος. Ο δήμαρχος είχε ενημερωθεί εγκαίρως ότι δεν θα υπάρξει εκπροσώπηση της Εκκλησίας στο γεύμα που παρέθεσε σε άλλο εστιατόριο, στην περιοχή Φωνησκαριά, όπου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας. Η απόφαση της υφυπουργού Υποδομών και βουλευτού Αχαΐας, Χριστίνας Αλεξοπούλου, να σταματήσει στο εστιατόριο στην Αβυθο για να ανταλλάξει ευχές με τους ιεράρχες και τους ιερείς, πυροδότησε φήμες για «θερμό επεισόδιο» με τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμο.
Ο προϊστάμενος του μητροπολιτικού ναού Παναγίας Φανερωμένης του Αιγίου, πατήρ Αθανάσιος Λιακόπουλος, έσπευσε με δήλωσή του να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. «Η κυρία Αλεξοπούλου μετέβη στο τραπέζι όπου βρίσκονταν οι αρχιερείς και οι ιερείς, μόνο και μόνο για να χαιρετίσει και να ευχηθεί χρόνια πολλά. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τόσο τον μητροπολίτη μας κ. Ιερώνυμο όσο και τους άλλους αρχιερείς, που ήταν προσκεκλημένοι στην πανήγυρη, τους διακρίνει η ευγένεια», δήλωσε, διαψεύδοντας ότι η κ. Αλεξοπούλου «έφαγε πόρτα από τον μητροπολίτη και τους αρχιερείς».
Υπενθυμίζεται ότι η υφυπουργός Μεταφορών είχε δεχθεί φραστική επίθεση από ιερέα στην Πάτρα κατά τη διάρκεια επιμνημόσυνης δέησης λίγες ημέρες πριν από τη δημόσια παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ο οποίος είχε καταδικάσει τις επιθέσεις, υπογραμμίζοντας ότι «η Εκκλησία δεν εκδικείται».
Πηγή:kathimerini.gr

 

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Ένταξη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας στην Υπηρεσία IRIS Payments

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της ψηφιακής αναβάθμισης και  συνεχούς βελ…