2024-05-15 103928

Σύμφωνα με έγγραφα που ανακάλυψαν οι Ισραηλινοί και έφεραν στο φως οι βρετανικοί Times, η Χαμάς σχεδίαζε να δημιουργήσει μια μυστική βάση στην Τουρκία, όπου θα μπορούσε να σχεδιάζει επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στόχων σε γειτονικές χώρες.

Τα αρχεία δείχνουν επίσης ότι η τρομοκρατική οργάνωση είχε σχέδια να δημιουργήσει πυρήνες σε άλλες χώρες του ΝΑΤΟ για να εξαπολύσει περισσότερες επιθέσεις.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα δεν είναι γνωστό αν οι πυρήνες είχαν ήδη δημιουργηθεί στην Τουρκία πριν από τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.

Οι IDF φέρεται να βρήκαν ένα έγγραφο με την ένδειξη «Ίδρυση βάσης στην Τουρκία» στο σπίτι του Χάμζα Αμπού Σανάμπ, του προσωπάρχης του Γιαχία Σινουάρ ο οποίος είναι ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα.

Σύμφωνα με το έγγραφο της Χαμάς υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να δράσουμε με μια μεγάλη προσπάθεια για την ίδρυση στρατιωτικών κόμβων που θα αποτελέσουν τη βάση για ειδικές επιχειρήσεις που μπορούν να ενισχύσουν τις δυνάμεις της αντίστασης στρατιωτικά, διπλωματικά και ηθικά. Ως εκ τούτου, προτείνουμε να δημιουργηθεί ένας κλάδος ασφαλείας στο εξωτερικό που θα είναι ικανός να διεξάγει πληροφορίες και στρατιωτικές επιχειρήσεις στο μέλλον».

Το τριετές σχέδιο που βρέθηκε στο σπίτι του Σανάμπ περιγράφει ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει «τη δημιουργία πολλών στρατιωτικών πυρήνων και καταφυγίων σε πολλές χώρες».

Υποδηλώνει επίσης ότι η οργάνωση σχεδιάζει να εκπαιδεύσει στρατιωτικούς πυρήνες σε διάφορες χώρες στον «πρακτικό σχεδιασμό σαμποτάζ και δολοφονιών».

Το έγγραφο θέτει στο στόχαστρο στόχους όπως «αξιωματικούς και διοικητές της Μοσάντ» καθώς και «σημαίνοντες Ισραηλινούς» που βρίσκονται στο επίκεντρο της δημοσιότητας.

Το σχέδιο αναφέρει επίσης το πώς θα χρηματοδοτήσει μια βάση στην Τουρκία και περιγράφει επίσης λεπτομερώς τις φιλοδοξίες για «σαμποτάζ ισραηλινών ναυτικών σκαφών» και «απαγωγές».

Σύμφωνα με τους Times, πηγές των μυστικών υπηρεσιών λένε ότι παρά τη δημόσια υποστήριξή του προς τους πολιτικούς ηγέτες της Χαμάς, ο Ερντογάν δεν θέλει η Τουρκία να γίνει βάση της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Πηγή:liberal.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Youth Pass: Τελευταία ευκαιρία για την υποβολή αίτησης

Σήμερα, Τετάρτη 15 Μαΐου εκπνέει η προθεσμία για τις αιτήσεις για το voucher των 150 ευρώ …