Ppapageorgiou Nikos

Του Νικολάου Ιωάν. Παπαγεωργίου

Για τα ανησυχητικά και επαίσχυντα που συμβαίνουν γύρω μας:

Α)   Ἐκ Θεοῦ ἄρξασθε λέει μια Ευαγγελική ρήση. Τα συνθήματα διάβασα σε ιστοσελίδα. Ήταν γραμμένα σε χώρο έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλείου Λαρίσης, παλαιόθεν περιπαθούς:

 

  • Η Ελλάδα να πεθάνει να ζήσουμε εμείς, στο διάολο η οικογένεια, η θρησκεία και η πατρίς.
  • Σκατ@ στον Ιερώνυμο, είμαστε όλα GAY.
  • Όχι στη βία, ναι στη λεσβία. 

 

ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΙΕΡΩΝΥΜΕ. Εάν ήμουν στη θέση σας, θα τοποθετούσα στα δεξιά μου έναν η μια απ’ αυτούς που τα σοφίστηκαν να μου κρατά το [ν] Ίσο. Και αν είχα σαν τη δική σας βροντερή φωνή, δεν θα εκφωνούσα το Πάτερ ἄφες αὐτοῖς, οὐ γάρ οἴδασι τί ποιοῦσιν αλλά τον εξάψαλμο. Φυσικά και θα κουνούσα αναλόγως την Ποιμαντορική μου Ράβδο. Πλευρά ή κατακούτελα, όπου δεν πίπτει λόγος….

Δεν είναι του χαρακτήρα μου μετά από αρκετά χρόνια μνημονίων και COVID να εξακολουθώ να ψέλνω το ἡ ζωὴ ἐν τάφῳ. Άλλωστε το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται και ο Θεός.

Β)   Σχέδια για το μέλλον μας υπάρχουν πολλά και μάλιστα αισιόδοξα. Ακούγεται πως θα γίνουν πίστες του σκι, νέες πλαζ, υπερπολυτελή ξενοδοχεία σε νησιά απείρου κάλλους (Σίφνος Αμοργός …) για την απαξίωσή τους, χώροι όπου θα πωλούνται φιστίκια της άνυδρης Αίγινας που στα καλά καθούμενα ξέμεινε από πόσιμο νερό. Ήθελα να γνωρίζω αν αυτοί που εμποδίζουν την υδροδότησή της, συνεργάστηκαν με εκείνους που αναλώνονται με τον ίδιο τρόπο να απαξιώσουν την προσπάθεια εκσυγχρονισμού του ηλεκτρισμού της λεβεντογέννας Κρήτης. Τόσα πολλά είναι τα λεφτά η περισσεύει η ηλιθιότητα;

Γ)   Πρόσφατα, στην ιδιαίτερη μου πατρίδα, συνήλθαν επί διήμερον πολιτικοί, επιχειρηματίες και εξειδικευμένοι επιστήμονες. Μελέτησαν τα αποτελέσματα των κατακλυσμιαίων βροχών που μας έστειλε ο Πλάστης, ο οποίος, ιδών τις αταξίες μας, άνοιξε τους τεράστιους κρουνούς του, πλημύρισε αεροδρόμια, δρόμους, έπνιξε ανθρώπους, ζώα και μελίσσια, γκρέμισε σπίτια και λάσπωσε εκατομμύρια στρέμματα.

Μας είπαν πως σύντομα θα υποβάλλουν εμπεριστατωμένες προτάσεις προς τους αρμοδίους όλων των κομμάτων, για την αντιμετώπιση επί μονίμου βάσεως παρομοίων καταστάσεων στο μέλλον. Μερικοί πίστεψαν πως αυτή τη φορά οι ιθύνοντες θα μας ξελασπώσουν. Οι περισσότεροι εκτιμούν πως και τώρα θα τα θαλασσώσουν.

Δ)   Και συ βρε τιμάριθμε είσαι μεγάλος μπαγάσας. Ψήλωσες πολύ μωρ’ αδερφέ μου. Τι ανάγκη έχεις, αφού το στομάχι σου είναι πάντοτε γεμάτο, γι’ αυτό και δεν νοιάζεσαι τι κάνουμε εμείς οι από κάτω. Γέμισες τις αρπάχτρες με κότερα και κάντηλακ και κυνηγάς την κυβέρνηση που αυτή τη φορά ειλικρινά πασχίζει.

Ε)   Και ‘μεις μη μπορώντας να κάνουμε κάτι άλλο, καλωσορίζουμε την λιτότητα. Κρατάει καιρό αυτή η κολόνια. Που θα πάει; Έχει όμως και τα καλά της. Σ’ αυτούς που έπαιρναν το ύψος τους οριζόντια, δώρισε από ένα πλατύ ζωνάρι για τη μέση τους. Ήδη κινδυνεύουν να γίνουν φιγουρίνια. Οι λοιποί να μην στενοχωριούνται. Υπάρχουν και χειροτέρα. Μια ματιά στον Άγιο Δομίνικο στους παίχτες του survivor θα σας πείσει.

Στ)   Αδαμάντιος Κοραής προς τον ναύαρχο Τομπάζη. «Ἔπειτα, τί ἄλλο δύναμαι νὰ σοῦ εἴπω πλειότερον, παρὰ παιδείαν, παιδείαν καὶ πολλάκις παιδείαν. Μόνη ἡ παιδεία ἔχει νὰ θεραπεύσει τὰς κοινὰς τοῦ ταλαιπώρου ἔθνους ἡμῶν δυστυχίας».

Μέντορες και σεβαστοί δάσκαλοι δίδαξαν το: «εκλογή του σκοπού και εμμονή εις αυτόν». Εμείς επιλέγουμε τον σκοπό, πλην δεν εμμένουμε σ’ αυτόν, καθόσον παλλόμεθα ανάλογα με τα φυσήματα του αέρα. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Γι’ αυτό οι καταλήψεις, οι βιαιοπραγίες, οι πορείες, οι ύβρεις, οι χυδαιότητες σε πανό και τοίχους, οι ληστείες, οι ξυλοδαρμοί, τα φονικά. Κακουργηματικές πράξεις από φοιτητές, γυμνασιόπαιδες, ακόμη και μαθητές του δημοτικού. Εμείς οι μεγαλύτεροι τους οδηγούμε. Η αμάθεια και η πονηρία βασιλεύουν.

Ζ)   Φεβρουάριος. Ο μήνας των τρακτέρ και των γάτων. Πολύ σύντομα τα τρακτέρ θα αποσυρθούν, καθόσουν τελειώνουν οι βραστές γίδες και αρχίζουν τα οργώματα. Όσο για τους γάτους, ποιος στη χάρη τους.

Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

Διακοπή ρεύματος σε περιοχές & ΤΚ των Δήμων Πύλης & Τρικκαίων

Ειδοποιούνται οι καταναλωτές ΔΕΔΔΗΕ των παρακάτω περιοχών ότι για να εκτελεσθούν απαραίτητ…