Nakos

Χρήστος Νάκος…Ένας άνθρωπος, που οι περισσότεροι από εμάς, τον γνωρίσαμε μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ως εκ τούτου ήταν φυσικό να τον ταυτήσουμε μαζί της, ο τον πολιτικό που διαθέτει ήθος , αξίες και πραότητα. Μέσα όμως κι από την θέση του ως δημ. σύμβουλος, και βασικά ως πρόεδρο του ΔΣ Δήμου Πύλης, μας δόθηκε σε αρκετούς από εμάς να τον γνωρίσουμε και ως άνθρωπο και δικαίως να του αποδώσουμε το προσωνύμιο «ΣΕΡ…»

Και αυτό γιατί ο Χρήστος διακρίνεται καταρχήν για την απλότητά του, την ταπεινότητά που σε κερδίζει και σε φέρνει άμεσα κοντά του, να τον γνωρίσεις και να σε γνωρίσει καλύτερα. Είναι ένας άνθρωπος πράος και ταυτόχρονα προσηνής, που σέβεται την ανθρώπινη προσωπικότητα και ως εκ τούτου είναι πάντα ευγενής, ήρεμος και πρόθυμος να προσφέρει ανιδιοτελώς στους άλλους. Δεν είναι επουδενί στην ιδιοσυγκρασία του να προκαλεί διαπληκτισμούς, αντιθέτως λειτουργεί κατευναστικά, το κάνει και πετυχαίνει!

Χαρακτηριστικά, που τον συνόδευαν και σε όλη του την πορεία και ως δημοτικό σύμβουλο και ως πρόεδρος του ΔΣ, γεγονός όπως ήταν φυσικό να χαίρει εκτίμησης όχι μόνο μεταξύ των συναδέλφων του της παράταξης «Μαράβα», αλλά επί του συνόλου των συναδέλφων του στο Σώμα.

Χαρακτηριστικές ήταν οι στιγμές που ο κ. Χρ. Νάκος, μέσα σε πλήρη ανευφημία, ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης, τέλειωσε την προκαθορισμένη θητεία του, υπό το σιωπηρό χειροκρότημα και το ηχηρό  «Ευχαριστώ» όλων των παρόντων συμβούλων, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Σώματος, για την στάση που κράτησε, αλλά & τον τρόπο που διηύθυνε τις συνεδριάσεις, μέσα από την υπεύθυνη & δύσκολη θέση του Προέδρου ενός ΔΣ Δήμου, με σύνεση, αντικειμενικότητα, ειλικρίνεια και απόλυτο σεβασμό στον θεσμό.

Γνωρίζοντας καλύτερα τον  κ.  Νάκο, να πούμε πως…

Ο κ. Χρ. Νάκος είναι Πτυχιούχος της  Ανωτέρας Σχολής Τεχνολόγων  Γεωπονίας, τμήμα Δασοπονίας & σχετικά με την Επιμόρφωση στην απόκτηση βασικών δεξιοτήτων στις Νέες Τεχνολογίες.

Εργάζεται από τον Νοέμβριο του 1983 μέχρι σήμερα στο Υπουργείο Γεωργίας και στη Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας & Στ. Ελλάδας, ως Δασοπόνος.  Από το 1983 μέχρι το 1995, στη Δ/νση Δασών Κυκλάδων( Δασονομείο Νάξου), και από το 1996 μέχρι σήμερα στο Δασαρχείο  Τρικάλων και ταυτόχρονα από το 2011, ως  Προϊστάμενος στο Δασονομείο Τρικάλων.

Συμμετείχε σε σεμινάρια και συνέδρια, με θέματα: :

  1. Δασική ενημέρωση, του Ινστιτούτου Διαρκούς Επιμόρφωσης ( Ι.Δ.Ε.)
  2. Αντιπυρική Προστασία ,του Ι.Δ.Ε.
  3. Σχέσεις Κράτους- Πολίτη, του Ι.Δ.Ε.
  4. Πυρκαγιές στα Μεσογειακά Δάση, πρόληψη-καταστολή-διάβρωση του εδάφους- αναδασώσεις, της Ελληνικής Επιτροπής της UNESCO.
  5. Ισόρροπη ανάπτυξη ορεινών περιοχών Θεσσαλίας, του Δασολογικού Συλλόγου Λάρισας.
  6. Προστασία φυσικού περιβάλλοντος και αποκατάσταση διαταραγμένων περιοχών της Ελληνικής Δασολογικής  Εταιρείας.
  7. Διαχειριστικές δράσεις ζωνών ειδικής προστασίας στην Ελλάδα, του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.
  8. Περιβάλλον και βιώσιμη ανάπτυξη, του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης  .
  9. Bιώσιμη ανάπτυξη ορεινών περιοχών, του Συλλόγου Φίλων Δάσους Περτουλίου.
  10. Βελτίωση της ποιότητας των Δημόσιων Υπηρεσιών, του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης
  11. Ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα Περιφερειών-Εκπαίδευση-Υποσύστημα Δασών του ομίλου ALTEC.
  12. Αρχές και πρακτικές Διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού στο δημόσιο τομέα του Εθνικού  Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης  & Αυτοδιοίκησης
  13. Ποιοτικές υπηρεσίες του Δημόσιου τομέα προς τον πολίτη, του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης  & Αυτοδιοίκησης.
  14. Ανάπτυξη και εφαρμογή ενός συστήματος παρακολούθησης δασών στην Ε.Ε.- FutMon.
  15. Φυτοϋγειονομικός Ελεγκτής στη περιφέρεια του Δασαρχείου Τρικάλων.
  16. Επιμόρφωσης των Δασικών Φυτοϋγειονομικών Ελεγκτών, του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, σε ετήσια βάση.
  17. Υπεύθυνος ελεγκτής της υγείας των δασών (ICP FORESTS)
  18. Συστηματική και εντατική παρακολούθηση της υγείας των δασών της Ελλάδας στα πλαίσια του Παγκόσμιου Οργανισμού Δασών-ICP FORESTS.

Η πολιτιστική του δράση έχει να κάνει με την ιδιότητά του ως  Γενικός Γραμματέας στον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Πιαλείας,   Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «Οι φίλοι του Μουσείου Πιαλείας»   &  Μέλος του Α. Ο. Πιαλείας «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»

Η  πρώτη του επαφή & ενασχόλησή του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση», έγινε το 1998 όταν & εκλέχτηκε δημ. σύμβουλος στον πρώην Δήμο Πιαλείας, κατόπιν Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του πρώην Δήμου Πιαλείας & αργότερα δημ. σύμβουλος του Δήμου Πύλης, διατελώντας & Πρόεδρος στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση και Κοινωνική Ανάπτυξη, (ΚΟΙΔΕΚΑΠ) του Δήμου Πύλης.

Ο ίδιος για τη νέα πολιτική σύγκριση, στην οποία θα υποβληθεί και ο ίδιος μέσα από την υποψηφιότητα του και σε αυτές τις εκλογές, αναφέρει…

«Με αίσθημα ευγνωμοσύνης, για την εμπιστοσύνη που επιδείξατε στο πρόσωπό μου, με ενσυναίσθηση και ανιδιοτελή αγάπη για τον τόπο μας, γνωρίζοντας το δύσκολο έργο και τις προκλήσεις της εποχής, ζητώ εκ νέου την στήριξή σας, για μια κοινωνία ευημερίας και ανάπτυξης.

Έχουμε τον ίδιο ενθουσιασμό και ζήλο, αλλά περισσότερη δυναμική, ως παράταξη άσκησης εξουσίας, και αρκετή εμπειρία, για να διοικήσουμε ορθά και τίμια τον Δήμο Πύλης. Σε σας εναπόκειται η εντολή, για μια δεύτερη προσωπική εκλογή μου, και της δημ. παράταξης ¨ Πρώτα ο άνθρωπος¨.

Σας ευχαριστώ, εκ των προτέρων, για την όποια επιλογή σας, θετική ή αρνητική.»

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Χρήστος Σταϊκούρας: Παραδίδουμε, ενοποιημένο, το μεγαλύτερο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, Ε65

«Με τη σημερινή παράδοση στην κυκλοφορία δύο σημαντικών τμημάτων του έργου, ολοκληρώνουμε …