Πέμπτη, 23 Ιουλίου, 2026
ΑρχικήΑθλητικάΠρωταθλήτρια Ευρώπης, στα 50μ. πεταλούδα σε 25άρα πισίνα, η Άννα Ντουντουνάκη

Πρωταθλήτρια Ευρώπης, στα 50μ. πεταλούδα σε 25άρα πισίνα, η Άννα Ντουντουνάκη

- Διαφημήσεις -
- Διαφημήσεις -

Με επίδοση 25.10 έγινε η πρώτη γυναίκα που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό 25άρας πισίνας

Η Άννα Ντουνουνάκη έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά της στην ιστορία της ελληνικής κολύμβησης. Η 28χρονη Χανιώτισσα στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 50μ. πεταλούδα, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 25άρας πισίνας, στο Οτοπένι της Ρουμανίας.

Με επίδοση 25.10 έγινε η πρώτη γυναίκα που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό 25άρας, ενώ έφερε στην Ελλάδα στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου δύο χρόνια μετά την επιτυχία του Ανδρέα Βαζαίου στο Καζάν (2021).

Η Ντουντουνάκη είναι η πρώτη που είχε κατακτήσει χρυσό και σε 50άρα πισίνα, το 2021 στα 100μ. πεταλούδα. Με την ίδια επίδοση τερμάτισε η Τέσα Χίελε από την Ολλανδία, η οποία πήρε επίσης χρυσό μετάλλιο, ενώ το χάλκινο κατέκτησε η Σάρα Γιούβενικ με 25.16.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

- Διαφημήσεις -
Epilogi-banner
TEl-Panagiotu Xristakos-Aimilios-Nea A-Adamopoulos Tziortziotis-gif tegos-teletes
- Διαφημήσεις -
Pallantza-B-NEO Kalyvas-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CF%83 TIMBRADOS-Giotas-S Balkizas Kelari-gif
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
- Διαφημήσεις -

Δημοφιλέστερα