nixia

Αν τα νύχια σας σπάνε συχνά, θα πρέπει να τα προστατεύετε σωστά όταν χρησιμοποιείτε καθαριστικά προϊόντα, να μην τα δαγκώνετε και να τα διατηρείτε ενυδατωμένα χρησιμοποιώντας μια ειδική λοσιόν.

Τελευταία, τα νύχια έχουν εξελιχθεί σε ένα πολύ σημαντικό μέρος της γυναικείας ομορφιάς. Θεωρούνται ως χαρακτηριστικό γνώρισμα του τρόπου με τον οποίο μια γυναίκα παρουσιάζει τον εαυτό της στους άλλους.

Τα στυλ και οι τάσεις της μόδας δίνουν μεγάλη σημασία στα νύχια. Σήμερα ο ρόλος τους θεωρείται θεμελιώδης για να τονιστεί οποιοδήποτε στυλ.

Ένα μεγάλο ποσοστό της δομής των νυχιών αποτελείται από ένα είδος πρωτεΐνης που ονομάζεται κερατίνη. Σε συνδυασμό με βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, είναι ουσιαστική για να διατηρούνται τα νύχια γερά και υγιή.

Πολλά προϊόντα είναι σχεδιασμένα να διατηρούν τα νύχια σε τέλεια κατάσταση. Ωστόσο, σε μερικές περιπτώσεις τα νύχια σας σπάνε χωρίς να το συνειδητοποιείτε.

Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί άνθρωποι δεν έχουν επίγνωση αυτού και, ασυνείδητα, καταλήγουν να καταστρέφουν τα νύχια τους παρά το γεγονός ότι τα φροντίζουν.

Λόγω αυτού, θέλουμε να αφιερώσουμε το σημερινό άρθρο σε εννέα πράγματα που κάνουν τα νύχια σας να σπάνε.

1. Το δάγκωμα κάνει τα νύχια σας να σπάνε

Η συνήθεια του δαγκώματος των νυχιών, που είναι γνωστή με τον ιατρικό όρο ονυχοφαγία, είναι εθιστική τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες και κάνει τα νύχια να σπάνε ή να αποδυναμώνονται.

Φαίνεται να αποτελεί έναν τρόπο απελευθέρωσης της ανησυχίας και του άγχους, αλλά με τον καιρό μπορεί να παραμορφώσει τα νύχια και να προκαλέσει σοβαρές μολύνσεις.

Οι άνθρωποι κακομεταχειρίζονται μονίμως τα νύχια τους. Λόγω αυτού, η δομή των νυχιών παρουσιάζει φθορές και τα νύχια γίνονται εύθραυστα.

2. Ξεφλούδισμα του βερνικιού νυχιών

Το βερνίκι νυχιών μας επιτρέπει να τονίζουμε τα νύχια με τη βοήθεια διαφόρων στυλ, σχεδίων και χρωμάτων. Ωστόσο κάποιες γυναίκες έχουν την κακή συνήθεια να ξεφλουδίζουν το βερνίκι μετά από λίγο καιρό.

Η συνήθεια αυτή, αν και μοιάζει άκακη, βλάπτει τα νύχια επειδή επηρεάζει το εξωτερικό προστατευτικό στρώμα τους.

Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε ειδικά προϊόντα για τη σωστή αφαίρεση του βερνικιού, αφού βεβαιωθείτε ότι αυτά δεν περιέχουν χημικές ουσίες βλαβερές για τα νύχια.

3. Παραμέληση των παρανυχίδων

Οι παρανυχίδες τείνουν να αποτελούν το σημείο που ξεχνάμε πιο συχνά όταν φροντίζουμε τα νύχια.

Μερικοί άνθρωποι τις κόβουν με το νυχοκόπτη, ενώ άλλοι τις τραβούν με τα δόντια τους με τον ίδιο τρόπο που δαγκώνουν τα νύχια τους.

Αυτό που δεν συνειδητοποιούν οι περισσότεροι είναι ότι οι παρανυχίδες αποτελούν θεμελιώδες μέρος της υγείας των νυχιών. Η παραμέλησή τους προκαλεί προοδευτική αποδυνάμωση των νυχιών και μπορεί ακόμα και να οδηγήσει στο σπάσιμό τους.

Για να αποφύγετε αυτές τις καταστάσεις, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα εργαλείο αφαίρεσης παρανυχίδων όταν απομακρύνετε το νεκρό δέρμα που συγκεντρώνεται γύρω από τα νύχια σας.

4. Λιμάρισμα της επιφάνειας των νυχιών

Η συνήθεια του λιμαρίσματος της επιφάνειας των νυχιών δεν συνιστάται. Πέρα από το ότι οδηγεί στο σπάσιμο των νυχιών, μπορεί επίσης να προκαλέσει την εξάπλωση ορισμένων βακτηρίων και μυκήτων.

5. Λιμάρισμα των νυχιών στο πλάι

Μερικοί άνθρωποι, θέλοντας να δώσουν τετράγωνο σχήμα στα νύχια τους, υπερβάλλουν όσον αφορά στο λιμάρισμα των νυχιών στο πλάι και τελικά καταστρέφουν ένα σημαντικό μέρος τους.

Αν και στην αρχή δεν είναι φανερό, η αφαίρεση αυτού του μέρους των νυχιών οδηγεί στη γρήγορη αποδυνάμωση και στο σπάσιμό τους.

6. Κατάχρηση ζελέ νυχιών

Οι γυναίκες που δυσκολεύονται να ελέγξουν την ανησυχία τους και δαγκώνουν τα νύχια τους τείνουν να τα καλύπτουν με τζελ για να διατηρήσουν το μανικιούρ τους τέλειο.

Το πρόβλημα είναι ότι, αν και τα νύχια δείχνουν αρκετά όμορφα, κατά την αφαίρεση του τζελ χάνουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Έτσι η δομή των νυχιών γίνεται ιδιαίτερα εύθραυστη.

Είναι ουσιαστικής σημασίας η αφαίρεση του τζελ να γίνεται με επαγγελματικό τρόπο, έτσι ώστε να μην επηρεάζεται το φυσικό νύχι.

7. Έλλειψη προστασίας

Γνωρίζατε ότι οι χημικές ουσίες στα προϊόντα καθαρισμού για το σπίτι είναι εξαιρετικά βλαβερές; Αγνοούμε αυτή την πραγματικότητα εδώ και αρκετό καιρό. Οι ουσίες αυτές είναι μία από τις κύριες αιτίες για το ράγισμα και το σπάσιμο των νυχιών.

Αν δεν φοράτε γάντια όταν κάνετε τις δουλειές του σπιτιού και χρησιμοποιείτε αυτά τα είδη προϊόντων, αυτό επηρεάζει άμεσα την ποιότητα των νυχιών.

8. Χρήση των νυχιών σαν εργαλεία

Προσοχή! Τα νύχια δεν είναι εργαλεία, αν και είναι χρήσιμα σε μερικές περιπτώσεις.

Η χρήση των νυχιών για να αφαιρέσετε αυτοκόλλητα, για να ξύσετε κάτι ή να ανοίξετε δοχεία μπορεί να αποδυναμώσει τα νύχια ή να τα κάνει να σπάσουν αμέσως.

Χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα εργαλεία για να κάνετε αυτές τις δουλειές αντί για τα νύχια σας, που πρέπει να προστατεύονται και να μην εκτίθενται σε κίνδυνο.

9. Παραμέληση ενυδάτωσης

Όπως ισχύει και για άλλα μέρη του σώματός σας, τα νύχια πρέπει να ενυδατώνονται συνεχώς για να παραμένουν γερά, υγιή και μακριά.

Πέρα από το να αυξήσετε την ποσότητα του νερού που πίνετε, αγοράστε μια ενυδατική κρέμα σχεδιασμένη για τα νύχια και τις παρανυχίδες.

Μήπως κάνετε μερικά από τα παραπάνω λάθη; Αν αναγνωρίζετε τον εαυτό σας σε κάποιες από τις παραπάνω περιπτώσεις, τότε είναι ώρα να αρχίσετε να λαμβάνετε μέτρα για να φροντίζετε καλύτερα τα νύχια σας.

meygeia.g

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Ανακοίνωση με αφορμή περιστατικό φερόμενης διάρρηξης στο Υπουργείο Εσωτερικών

Από το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνονται τα εξής: Αναφορικά με περιστατικό φερόμενης διά…