xamogelo

Τους τελευταίους δέκα μήνες του 2016, το Χαμόγελο του Παιδιού στη Θεσσαλία έλαβε 41 καταγγελίες για παιδική κακοποίηση. Αφορούσαν 74 παιδιά τα οποία ήταν θύματα σωματικής και ψυχικής κακοποίησης, είχαν παραμεληθεί ή και εγκαταληφθεί από την οικογένειά τους.

Και αυτά είναι μόνο μερικά από τα περιστατικά παιδικής κακοποίησης. Τα περισσότερα δεν καταγγέλλονται ποτέ, δεν γίνονται ποτέ γνωστά.

Τη γραμμή 1056 του Χαμόγελου του Παιδιού καλούν συχνά τα ίδια τα παιδιά-θύματα. Τις περισσότερες φορές δεν καταγγέλλουν επώνυμα τη βια στην οποία υπόκεινται στο σπίτι, καθώς φοβούνται. Ζητούν μόνο οδηγίες και συμβουλές και για το τί να κάνουν, για το πως μπορούν να αντιμετωπίσουν από μόνα τους την κατάσταση…

Η ψυχολόγος, του Χαμόγελου του Παιδιού στη Θεσσαλία, Βάσω Χατζή
μιλώντας στην Πρώτη Καλημέρα της ΕΡΤ Λάρισας, μας δίνει ενδιαφέροντα στοιχεία: «Κακοποίηση είναι και αν το παιδί δεν τρέφεται σωστά, αν δεν έχει ιατρική φροντίδα, εκπαίδευση, αν ζει σε μη αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στο σπίτι. Τα θύματα είναι κυρίως παιδιά ηλικιών 7-12 ετών, ακολουθούν οι ηλικίες 0-6 και λιγότερο παιδιά 13-18 ετών.
Τα παιδιά που κακοποιούνται νιώθουν κυρίως ενοχές και τύψεις. Το ζητούμενο για την ψυχολογία τους είναι να μάθουν να ζουν με αυτό το φορτίο, να το αποδεχτούν.»

Όταν γίνεται καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού, είτε επεμβαίνει απ ευθείας σε συννεόηση με την εισαγγελία, είτε αναλαμβάνει η αστυνομία και η εισαγγελία εξ αρχής.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», στο πλαίσια εκστρατείας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Κακοποίηση των Παιδιών, διοργανώνει την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στις 18.00 στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών ενάντια στα φαινόμενα Βίας κατά των Παιδιών.

ert.gr

Load More Related Articles
Load More In Θετταλών Τόπος
Comments are closed.

Check Also

Επίδομα Ασθενείας – Χρήσιμες ερωτήσεις/απαντήσεις

Επίδομα ασθενείας δικαιούνται οι άμεσα ασφαλισμένοι που εργάζονται και οι οποίοι λόγω σωμα…