6-rofimata-gia-n-anakoufisteite-apo-ton-pono-sta-nefra

Για ν’ ανακουφιστείτε από τον πόνο στα νεφρά, είναι σημαντικό να παραμένετε ενυδατωμένοι ώστε να ενθαρρύνετε την απομάκρυνση υγρών. Έτσι, θα εξουδετερώσετε και τυχόν τοξίνες.

Έχετε πόνο στα νεφρά;

Τα νεφρά σας είναι δύο μικρά όργανα τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στην εκκαθάριση και αποτοξίνωση του σώματός σας.

Είναι υπεύθυνα για τον έλεγχο διαφόρων αποτοξινωτικών διεργασιών για το σώμα σας, από την εξισορρόπηση των ηλεκτρολυτών, έως τη διατήρηση της πίεσης.

Όταν εμφανίζετε πόνο στα νεφρά, αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες. Στις πιο κοινές αιτίες περιλαμβάνονται:

  • Η ύπαρξη κάποιου τραύματος
  • Ένας όγκος
  • Μια λοίμωξη στο ουροποιητικό σύστημα
  • Θρόμβοι στις φλέβες των νεφρών
  • Πέτρες στα νεφρά
  • Ανώμαλη ανάπτυξη του προστάτη
  • Περιορισμένη ροή ούρων

Ανεξάρτητα από το ποια είναι η αιτία, ο πόνος σας κάνει να νιώθετε πολύ άβολα και σας περιορίζει.

Για να λύσετε αυτό το πρόβλημα, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μιλήσετε πρώτα στον γιατρό σας, καθώς ο πόνος στα νεφρά είναι συνήθως ένα σύμπτωμα κάποιου προβλήματος το οποίο θα πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί διεξοδικά.

Ευτυχώς, υπάρχουν και κάποιες φυσικές θεραπείες με τις οποίες μπορείτε να καταπολεμήσετε τον πόνο στα νεφρά.

1. Σκέτο νερό

γυναίκα που πίνει νερό

Γνωρίζετε ήδη ότι θα πρέπει να πίνετε τουλάχιστον δύο λίτρα νερό την ημέρα, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι πίνουν πολύ λιγότερο.

Παρότι αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα σε μια συνηθισμένη μέρα, είναι σημαντικό να καταναλώνετε τη σωστή ποσότητα αν υποφέρετε από πόνο στα νεφρά.

Να θυμάστε ότι η επαρκής ποσότητα νερού είναι απαραίτητη για ν’ αποβληθούν από το σώμα σας οι τοξίνες εύκολα. Τα δύο λίτρα ωστόσο, θα πρέπει να διανεμηθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Θα πρέπει επίσης να σιγουρευτείτε πως το νερό που πίνετε είναι όσο πιο φυσικό γίνεται, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη ή άλλα συστατικά.

2. Νερό με λεμόνι

Το λεμόνι περιέχει κιτρικό οξύ. Αυτό το οξύ έχει την ικανότητα να διασπά και να βοηθά στην εξουδετέρωση τυχόν πετρών που σχηματίζονται στα νεφρά.

Αν προσλαμβάνετε υπερβολικό ασβέστιο, θα βιώσετε πόνο στα νεφρά εξαιτίας της δυσκολίας τους να καθαρίσουν τα ούρα.

Για ν’ αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, προσπαθήστε να πίνετε ένα ποτήρι νερό με χυμό από δύο λεμόνια, μια φορά την ημέρα.

Μην προσθέσετε ζάχαρη ή άλλες γλυκαντικές ουσίες, ώστε να μη δημιουργήσετε παραπάνω τοξίνες τις οποίες δεν χρειάζεστε.

Η θεραπεία αυτή μπορεί να φανεί ιδιαίτερα βοηθητική αν ο γιατρός σας έχει βρει πως το πρόβλημα οφείλεται σε πέτρες στα νεφρά.

3. Τσάι τσουκνίδας

τσάι τσουκνίδας σε γυάλινη τσαγιέρα

 

Μήπως ο γιατρός σας, σας είπε ότι ο πόνος στα νεφρά σας οφείλεται σε φλεγμονή; Αυτό μπορεί να συμβεί όταν τα νεφρά σας έχουν δυσκολία να περάσουν τα ούρα.

Ευτυχώς, το τσάι τσουκνίδας βοηθά στην εξουδετέρωση των βακτηρίων και των κρυστάλλων που πιθανόν να επηρεάζουν τα νεφρά σας.

Προσπαθήστε να πίνετε μια κούπα από αυτό το τσάι μια φορά την ημέρα.

Συστατικά

  • 1 κουταλάκι του γλυκού φύλλα τσουκνίδας (5 γραμ.)
  • 1 κούπα βραστό νερό (250 ml)

Παρασκευή

  • Προσθέστε τα φύλλα τσουκνίδας στο νερό και αφήστε τα να μουλιάσουν για επτά λεπτά.
  • Σουρώστε και πιείτε το έγχυμα, χωρίς να προσθέσετε ζάχαρη ή άλλα γλυκαντικά.

4. Χυμός από σέλινο

Το σέλινο έχει αντισηπτικές ικανότητες οι οποίες βοηθούν στην εξουδετέρωση των βακτηρίων, τα οποία συσσωρεύονται στα νεφρά σας.

Αν έχετε πόνο στα νεφρά ο οποίος σας προκαλεί πολλά προβλήματα αλλά τα προηγούμενα ροφήματα δεν σας βοήθησαν, δοκιμάστε αυτό.

  • Παρόλο που ο χυμός από σέλινο είναι κάπως δυνατός, είναι πολύ αποτελεσματικός. Αν δεν σας αρέσει πολύ η γεύση του σέλινου, μπορεί να δοκιμάσετε να το αναμείξετε με νερό ή χυμό από λεμόνι.
  • Μια άλλη επιλογή είναι να προσθέσετε σέλινο στα σμούθι σας. Έτσι, μπορείτε να το συνδυάσετε με άλλα φρούτα και λαχανικά που σας παρουσιάζουμε εδώ.

5. Χυμός από ρόδι

χυμός ρόδι και ρόδια ανοιχτό

Το ρόδι, τόσο ο χυμός του όσο και τα σπόρια του, είναι εξαιρετικά όταν πρόκειται ν’ αντιμετωπίσετε τον πόνο στα νεφρά και τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

Έχει στυπτικές ιδιότητες οι οποίες διευκολύνουν τη διάσπαση των πετρών στα νεφρά που σχηματίζονται από την υπερβολική ποσότητα μεταλλικών στοιχείων.

Επιπλέον, η θεραπεία αυτή είναι πολύ ενυδατική και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Αν σας αρέσει, δοκιμάστε να πίνετε ένα ποτήρι χυμό από ρόδι δυο φορές την εβδομάδα.

Μην ξεχνάτε πως ακόμη και αν δεν περιέχει πολλή ζάχαρη, είναι γλυκός, γι’ αυτό να πίνετε με σύνεση ώστε ν’ αποφύγετε την αύξηση του σακχάρου σας.

6. Χυμός καρπουζιού

Το καρπούζι είναι ένα φρούτο το οποίο περιέχει υψηλές ποσότητες νερού και καλίου. Αυτά τα δύο στοιχεία μπορούν να βοηθήσουν πολύ στη διάσπαση των πετρών που σχηματίζονται από φωσφορικά και ανθρακικά άλατα.

Ένα ακόμη όφελος του να πίνετε χυμό καρπουζιού ή νερό είναι πως ρυθμίζουν την οξύτητα των ούρων σας.

  • Αν επιλέξετε να πιείτε χυμό καρπουζιού για τον πόνο στα νεφρά, είναι καλύτερο να τον καταναλώσετε φρέσκο και σε μικρές ποσότητες, επειδή περιέχει αρκετή ζάχαρη.
  • Ιδανικά, θα πρέπει να συνδυάζετε ένα τρίτο της κούπας χυμό καρπουζιού με δύο τρίτα νερό, ή να τον προσθέσετε στα σμούθι σας.

Άλλες συμβουλές για τον πόνο στα νεφρά

Σε συνάρτηση με τα ροφήματα που σας αναφέραμε παραπάνω, υπάρχουν και κάποια άλλα βήματα τα οποία καλό θα ήταν να λάβετε υπόψη. Το σημαντικότερο είναι να επισκεφθείτε τον γιατρό σας.

Δεν είναι φυσιολογικό να έχετε πόνο στα νεφρά και, αν διαρκεί παραπάνω από λίγες μέρες, τότε το καλύτερο θα είναι ν’ αποκλείσετε σοβαρά προβλήματα.

meygeia.gr

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Το πρόγραμμα των πασχαλινών εκδηλώσεων, στον Δ. Πύλης

Με αφορμή την μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης το Άγιο Πάσχα και την Ανάσταση του Κυρίου μα…