taksidia

Είμαστε κολλημένοι σε μια ρουτίνα, όπου κάθε μέρα είναι πάντα ίδια με την προηγούμενη. Κάθε πρωί ξυπνάμε, να πάμε στη δουλειά, εργαζόμαστε κάνοντας τα ίδια πράγματα, μετά απο ώρες επιστρέφουμε από τη δουλειά, τρώμε το δείπνο, βλέπουμε τηλεόραση και ξαπλώνουμε στο κρεβάτι. Η ίδια κατάσταση επαναλαμβάνεται την επόμενη μέρα. Γεννιέται μέσα μας ένα συναίσθημα που μας ειδοποιεί ότι κάτι λείπει και δεν νιώθουμε γεμάτοι. Είναι ένα κενό που πρέπει να καλυφθεί. Μια επιθυμία που πρέπει να εκπληρωθεί και αυτή η επιθυμία είναι να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα κάνοντας ένα ταξίδι, να πάμε διακοπές σε ένα άγνωστο μέρος όπου μπορούμε να ζήσουμε κάτι νέο και συναρπαστικό.

Εάν τα ταξίδια είναι τόσο σημαντικά για την προσωπική μας ηρεμία, τότε γιατί δεν είναι όλοι έξω να ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη του κόσμου; Ο φόβος για το άγνωστο και ο δισταγμός να αποδράσουμε από αυτόν το μικρό κύκλο άνεσης με τον οποίο νιώθουμε τόσο εξοικειωμένοι, μας οδηγούν να μην είμαστε διατεθειμένοι να το ρισκάρουμε. Εδώ αναλύουμε 5 λόγους για τους οποίους θα πρέπει να βγείτε από το καβούκι σας και να τολμήσετε να ταξιδέψετε σε μέρη που θα αλλάξουν τον εαυτό σας.

1. Για να Μάθουμε Περισσότερα για τη Ζωή

Όλα, σχεδόν, όσα μαθαίνουμε από τη ζωή προέρχονται από τα ταξίδια που κάνουμε. Ένα ταξίδι μας δίνει περισσότερα από την απλή ευχαρίστηση να δούμε τα αξιοθέατα του κόσμου. Μας δίνει την ευκαιρία να μάθουμε πράγματα που κανένα βιβλίο ή διάλεξη δεν θα μπορούσε να μας διδάξει. Ερχόμαστε αντιμέτωποι με καταστάσεις που μας βοηθούν να μεγαλώσουμε και να ωριμάσουμε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Διδασκόμαστε από όλους αυτούς τους διαφορετικούς ανθρώπους που γνωρίζουμε και τις ευχάριστες περιπέτειες που έρχονται το δρόμο μας. Τα ταξίδια στο εξωτερικό μας κάνουν να μεγαλώνουμε και να ωριμάζουμε πολύ πιο γρήγορα από ό, τι πολλοί άνθρωποι της ηλικίας μας.

2. Αποκτάμε Αυτογνωσία

Το υπέροχο με τα ταξίδια είναι πως μας οδηγούν στην αυτογνωσία. Υπάρχουν άνθρωποι που γερνούν και πεθαίνουν, χωρίς να γνωρίζουν τον αληθινό εαυτό τους κατά τη διάρκεια της ζωής. Το ταξίδι σας βάζει σε μια κατάσταση που σας προκαλεί να ανακαλύψετε ποιος πραγματικά είστε. Έρχεστε σε επαφή με νέους πολιτισμούς και νέες εμπειρίες που επαναπροσδιορίζουν τον εαυτό σας.

Όταν ταξιδεύετε μόνοι σας είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για την ανακαλύψετε τον εαυτό σας. θα έχετε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μάθετε πράγματα που δεν ξέρατε, θα μάθετε να αγαπάτε και να συμφιλιωθείτε με κάθε πτυχή του εαυτού σας, μέσα και έξω. Ακόμα και όταν είστε στην πόλη, μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο για τον εαυτό σας και απλά να βγείτε για έναν περίπατο.

3. Μας Κάνει Πιο Συνειδητοποιημένους Μπροστά στα Προβλήματα του Κόσμου

Τα ταξίδια μας αποκαλύπτουν την πραγματική εικόνα του τι συμβαίνει πέρα από τη δική μας πόλη και μικρόκοσμο και μας κάνει να ευαισθητοποιούμαστε περισσότερο για τα θέματα που απασχολούν τους άλλους. Φυσικά, μπορούμε να δούμε στις ειδήσεις ή στο διαδίκτυο το τι συμβαίνει σε άλλα μέρη του κόσμου, αλλά δεν συγκρίνεται τίποτα με το να βρισκόμαστε εκεί και να βιώνουμε και εμείς το πρόβλημα του άλλου βλέποντάς τον στο πρόσωπο. Η επίδραση μιας τέτοιας εμπειρίας είναι πολλές φορές μεγαλύτερη από ό, τι να μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ για τις ζωές των ανθρώπων στις άλλες χώρες. Μερικές φορές χρειάζεται μια εμπειρία για να αλλάξουμε και εμείς πράγματα στον εαυτό μας.

4. Για να Ζήσετε την Περιπέτεια και να Υπερνικήσετε τους Φόβους Σας!

Φανταστείτε πόσες ιστορίες θα έχετε να εξιστορήσετε στους άλλους, αν κάνετε το γύρο του κόσμου. Μετά από χρόνια θα αναπολείτε το παρελθόν και θα λέτε στα εγγόνια σας ιστορίες από τις περιπέτειές σας.

Ο κόσμος είναι τόσο καταπληκτικός και όμορφος, που δεν μπορούμε να το φανταστούμε και αν έρθετε σε επαφή μόνο με ένα μικρό κομμάτι αυτής της μαγείας, θα είναι ένα επίτευγμα από μόνο του. Δεν χρειάζεται να διστάζετε να εκπληρώσετε τις επιθυμίες σας, απλά πρέπει να πιστέψετε σε αυτές και να χρησιμοποιήσετε την ενέργεια μέσα σας για να φανερωθούν τα πράγματα που θέλετε από τη ζωή.

5. Είναι εύκολο να κάνετε ταξίδια και πολλές φορές οικονομικό

Οι περισσότεροι νομίζουν ότι το να ταξιδεύει κάποιος έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας και ότι απαιτεί αρκετά χρήματα και προσπάθεια. Στην πραγματικότητα δεν είναι πραγματικά έτσι. Τα ταξίδια μοιάζουν δύσκολα αν αρχίσει κάποιος να αγχώνεται και επικεντρώνεται σε πράγματα που δεν έχουν να κάνουν με αυτά αλλά δεν αποτελούν την ουσία. Σε κάθε θέμα, μικρό ή μεγάλο που προκύπτει στις διακοπές σας ή στο ταξίδι σας, πρέπει να θυμάστε να μένετε ψύχραιμοι και θετικοί, γιατί η αρνητική σκέψη οδηγεί σε πιο αρνητικές καταστάσεις.

Όσον αφορά την οικονομική κατάσταση, θα εκπλαγείτε με το πόσο μακριά μπορείτε να ταξιδέψετε με λίγα χρήματα και το πόσο καλά μπορείτε να περάσετε. Μπορείτε να μείνετε στον προορισμό σας σε ξενώνες ή σε κάποιο κάμπινγκ, πράγμα που δεν θα στερήσει τίποτα από τις εμπειρίες σας, αντιθέτως θα σας κάνει να περάσετε πιο καλά.

Πηγή:share24.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Μία αξιόλογη και αξιέπαινη δωρεά της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, στο ΚΥ Πύλης(βίντεο/φωτό)

Σε μία αξιόλογη, αξιέπαινη και ταυτόχρονα συγκινητική δωρεά, πέρασε σήμερα η Δ/νση της Συν…