Themis- copy

Ο κ. Θέμης είναι συνταξιούχος, ετών 62, οικοδόμος για 40 χρόνια, ενεργός συνδικαλιστής για πολλές δεκαετίες, παππούς 5 εγγονιών και από σήμερα… φοιτητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στα Τρίκαλα.

Ο Θέμης Νταραράς ζει στα Τρίκαλα και είναι υπερδραστήριος. Είναι ερασιτέχνης ηθοποιός και σκηνοθέτης και μαζί με τους συμμαθητές από το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, έφτιαξε το σύλλογο αποφοίτων του σχολείου «Ακαδημία Πλάτωνος» με σκοπό να προσφέρουν στην κοινωνία και τους πολίτες των Τρικάλων.

Έφεραν τον Ιαβέρη, όπως μας είπε στη ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΤ Λάρισας ¨Κοινά Ενδιαφέροντα», και έδωσε συμβουλές οδικής ασφάλειας στους Τρικαλινούς. Έφεραν ογκολογική μονάδα κινητή απο την Αθήνα και 4.000 Τρικαλινές έκαναν δωρεάν μαστογραφίες και έλεγχο. Και συνεχίζουν.

Σε λίγες μέρες θα κάνει την εγγραφή στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και όπως μας είπε «απ΄το μυστρί θα βρεθώ στα μολύβια. Ως τώρα έχτιζα, τώρα θα σχεδιάζω. Θα τους είμαι πολύτιμος, πιστεύω, αφού ό,τι θα διδάσκεται στην αίθουσα, εγώ μπορώ να τους το δείχνω εμπειρικά» αστειεύεται ο κ. Θέμης.

Η προσπάθειά του άρχισε το 2010. Τότε γράφτηκε και άρχισε να παρακολουθεί το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, θεσμό για τον οποίο ο κ. Θέμης εκφράζεται με τα καλύτερα λόγια: » είναι τόσο σπουδαίος θεσμός. Σε βοηθάει να κοινωνικοποιηθείς και να γίνεις ενεργό μέλος της κοινωνίας. Όταν με ρώτησαν οι καθηγητές μου για το αν θα συνεχίσω τις σπουδές μου μετά την αποφοίτησή μου, τους είχα πει όχι. Τελικά συνέχισα και σε λίγο θα είμαι φοιτητής. Επέλεξα τη σχολή αυτή, επειδή είναι κοντά σε ό,τι έχω κάνει ως δουλειά, οικοδόμος για πολλές δεκαετίες. Και φυσικά διάλεξα τα Τρίκαλα, καθώς εδώ ζω, εδώ είναι το σπίτι, η οικογένειά μου, τα εγγόνια μου. Και για λόγους οικονομίας βέβαια, για να μπορέσω να παρακολουθήσω και να πάρω πτυχίο!»

Μα πώς τα προλαβαίνετε όλα κ. Θέμη; ήταν η απορία μου, για να λάβω την εξής απάντηση: «Αν δεν τα έκανα όλα αυτά, σήμερα θα συζητούσα για το σε ποιόν γιατρό να πάω, τί εξετάσεις να κάνω. Εγώ δεν έχω τίποτα!»

Γερός να είναι πάντα του ευχηθήκαμε και φυσικά…καλές σπουδές!

Συντάκτης:Μάνια Γκουσιάρη

Πηγή:ert.gr

Load More Related Articles
Load More In Θετταλών Τόπος
Comments are closed.

Check Also

ΔΑ Δ. Μετεώρων: Ο κ. Παπαχρήστος για ακόμη μια φορά εδοξάσθη κρυπτόμενος και εξευτελίσθη εμφανιζόμενος

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μετεώρων στην ανακοίνωση της Δημοτικής Ομάδας «Ανοι…