karagkounides copy

Ο Δήμος Κιλελέρ, η Αμφικτιονία των Θεσσαλών Καραγκούνηδων,  το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας -Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας & η Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνουν στις 9, 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2016 το 4ο Καραγκούνικο Αντάμωμα και το 4ο Πανελλήνιο Εθνολογικό Συνέδριο με θέμα «Γη και αγώνες των κατοίκων της Πεδινής Θεσσαλίας-Καραγκούνηδες».

Η τελετή έναρξης της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 7μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας και περιλαμβάνει το 4ο Εθνολογικό Συνέδριο,  στο οποίο θα λάβουν μέρος 72 εισηγητές ακαδημαϊκοί και άλλοι/ες ερευνητές/ριες και επιστήμονες από όλη την Ελλάδα & θα συνεχιστεί, στον ίδιο χώρο την Παρασκευή και το Σάββατο 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2016, & τις ώρες: 9:30-14:30 και 17:30-20:30 το βράδυ.

Οι εκδηλώσεις το 4ου Καραγκούνικου Ανταμώματος θα κορυφωθούν την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις οκτώ το βράδυ με τον τρανό χορό των Καραγκούνηδων. Χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα, θα σφιχτοδέσουν τα χέρια τους και θα χορέψουν καραγκούνικους χορούς με τη συνοδεία αξιόλογων τραγουδιστών και μουσικών.

Οι καλλιτέχνες που θα απαρτίζουν την ορχήστρα είναι οι:

Αντώνης Κυρίτσης (τραγούδι), Χρυσόστομος Μητροπάνος (τραγούδι), Βασίλης Νταλάρας (τραγούδι), Χρήστος Κιτσόπουλος (κλαρίνο), Άρης Ντίνας (Λαούτο-τραγούδι), Στέφανος Γεωργίου (βιολί) και Γιάννης Σερίφης (ντέφι).

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Τα οφέλη του “γυμνού” ύπνου

Ένας στους τρεις ενήλικες κοιμάται γυμνός, σύμφωνα με μια διεθνή μελέτη από το αμερικανικό…