Αυτή η σούπα με κεφτεδάκια αρέσει σε μεγάλους και παιδιά! Ιδανική για τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες! Συνοδεύεται με τριμμένη παρμεζάνα και φρέσκο πιπέρι.
Υλικά Συνταγής
-
Για τα κεφτεδάκια
- 300 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κ.σ. τριμμένο κρεμμύδι
- 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 αυγό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Για τη σούπα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1½ φλ. κοφτό μακαρονάκι
- 1½ λίτρο ζωμό κότας ή νερό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Η σούπα με κεφτεδάκια είναι μία εύκολη συνταγή, νόστιμη και μπορούν να τη φτιάξουν όλοι.
Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Τον αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη σούπα.
Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλερι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2΄. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 10΄.
Στο μεταξύ πλάθουμε τον κιμά σε όσο πιο μικρά κεφτεδάκια μπορούμε.
Βγαίνουν περίπου 25 μικρά κεφτεδάκια. Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι στη σούπα και τα κεφτεδάκια. Βράζουμε για 10΄. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα ή μπολ.
Πηγή:argiro.gr