streptococcus.02-naturanrg-e1568055642410

Ο στρεπτόκοκκος (στρεπτός κόκκος), είναι γένος βακτηρίων που αποτελούνται από θετικούς κατά Gram, μικροαεροφιλικούς διπλοκόκκους (κυκλικούς), οι οποίοι δεν είναι κινητοί και εμφανίζονται ανά αλυσίδες ή ζεύγη. Βρίσκεται στο ρινοφάρυγγα και στο δέρμα.

της Μαρίας Γκέκα

Ποσοστό περίπου 5% των υγιών ατόμων έχουν το μικρόβιο αυτό στο λαιμό τους χωρίς να έχουν λοίμωξη (υγιείς φορείς). Τους χειμερινούς μήνες οι υγιείς φορείς φθάνουν το 20%. Δεν επιβιώνει στο εξωτερικό περιβάλλον. Ο στρεπτόκοκκος αναγνωρίσθηκε για πρώτη φορά το 1879 από τον Παστέρ.

Τα προβλήματα υγείας  που προκαλούνται από βακτήρια streptococcus είναι ποικίλα και πολυάριθμα. Περιλαμβάνουν: ωτίτιδα, λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, εντερικές διαταραχές, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, πονόλαιμο, κυστική ακμή, βακτηριακή κολπίτιδα, επιλόχειο πυρετό, μαστίτιδα, μηνιγγίτιδα  και πολλά άλλα.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά θεραπευτικά τρόφιμα, βότανα και συμπληρώματα που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του στρεπτόκοκκου.

Εδώ θα βρείτε 12 θεραπευτικά τρόφιμα που βοηθούν στην καταπολέμηση του στρεπτόκοκκου και είναι απαραίτητο να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας.

Χυμός σέλινου

Ο χυμός σέλινου είναι μια ισχυρή εκχύλιση βοτάνων. Καλό είναι να καταναλώνεται κάθε πρωί με άδειο στομάχι.

Μπανάνες

Οι μπανάνες έχουν απίστευτες αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Απολαύστε τις ως  σνακ, σε φρουτοσαλάτες, smoothies, χυμούς.

Mούρα

Τα μούρα είναι μια τροφή ικανή να νικήσει μια στρεπτοκοκκική λοίμωξη οπουδήποτε στο σώμα. Απολαύστε τα ως σνακ, σε φρουτοσαλάτες, σε smoothies, χυμούς, σάλτσες. Σε συνδυασμό με ακατέργαστο μέλι είναι το καλύτερο πρεβιοτικό.

Τα άγρια μούρα, ειδικά τα άγρια βακκίνια, είναι ο πιο θεραπευτικός τύπος μούρων. Εάν μπορείτε να βρείτε φρέσκα μούρα, είναι ότι καλύτερο.  Είναι τροφή – σύμμαχος ενάντια στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και στην παλινδρόμηση οξέων.

Σπανάκι

Το σπανάκι είναι ένα φανταστικό αντιβακτηριακό. Συμβάλλει στη δημιουργία αλκαλικότητας στο στομάχι, αυξάνοντας τα ευεργετικά επίπεδα υδροχλωρικού οξέος, τα οποία με τη σειρά τους εξουδετερώνουν τα μη παραγωγικά βακτηρίδια. Είναι σημαντικό να τρώτε σπανάκι ωμο, όχι μαγειρεμένο, για να λάβετε τα θεραπευτικά του οφέλη. Απολαύστε το σε σαλάτες, σε σούπες, smoothies και χυμούς.

Κρεμμύδι

Το κρεμμύδι βοηθά στην καταπολέμηση των στρεπτοκοκκικών κυττάρων στην ουροδόχο κύστη, στο αναπαραγωγικό σύστημα, στον εντερικό σωλήνα και στο παχύ έντερο Απολαύστε το σε σαλάτες ή λαχανικά στον ατμό, σάλτσες. Χρησιμοποιήστε το κρεμμύδι σε σούπες, ζωμούς, πατάτες, κ.λπ.

Σκόρδο

Το σκόρδο έχει πολύ ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες. Σε αντίθεση με ορισμένες λανθασμένες θεωρίες, το σκόρδο δεν σκοτώνει τα παραγωγικά βακτηρίδια στην εντερική οδό. Απλώς σκοτώνει τα μη παραγωγικά βακτήρια, τα οποία λειτουργούν με θετική συχνότητα. Απολαύστε το ωμό όσο πιο συχνά γίνεται. Δύο (ή περισσότερες) ωμές σκελίδες σκόρδου ανά ημέρα είναι ιδανικές για την καταπολέμηση της στρεπτοκοκκικής λοίμωξης. Απολαύστε το σε σαλάτες ή λαχανικά στον ατμό και σε σάλτσες. Ή απλώς τρώτε μία ωμή σκελίδα σκόρδο με ακατέργαστο μέλι ή μπανάνα ή αβοκάντο.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ έχει απίστευτες ικανότητες ενίσχυσης των ανοσοποιητικών και βλαστικών κυμάτων και βοηθά στην προστασία και ανακούφιση από τις βακτηριακές καταστάσεις που προκαλούνται από το στρεπτόκοκκο. Μπορείτε να μαγειρέψετε με φρέσκο τζίντζερ, κάνοντας σούπες, ζωμούς, τσάγια, πατάτες και πολλά άλλα.

Κουρκούμη

Η κουρκούμη έχει αντιβακτηριακές, αντισηπτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες που καταπολεμούν τα βακτήρια των στρεπτόκοκκων. Απολαύστε τη ακριβώς όπως το φρέσκο τζίντζερ.

Πιπέρι Cayenne

Το πιπέρι Cayenne είναι υψηλό σε βιταμίνη C και β-καροτένιο, καθιστώντας το ένα όπλο κατά των στρεπτόκοκκων. Βοηθά επίσης το σώμα να δημιουργήσει υδροχλωρικό οξύ στο στομάχι, γεγονός που καθιστά το στομάχι πιο εχθρικό περιβάλλον για τα βακτήρια. Πασπαλίστε το σε σάλτσες, στις σαλάτες ή τα λαχανικά, ή ακόμη καρυκεύστε τη σπιτική λεμονάδα σας.

Ακατέργαστο μέλι

Το ακατέργαστο μέλι περιέχει φυτοχημικά που βοηθούν στην καταστροφή όλων των διαφορετικών ειδών στρεπτόκοκκων. Το ακατέργαστο μέλι είναι νόστιμο πάνω από τα φρούτα, σε σάλτσες σαλάτας, Προστίθεται επίσης σε smoothies και παγωτά φρούτων.

Ρίγανη

Η  ρίγανη είναι ένα ισχυρό αντισηπτικό και αντιβακτηριακό. Προσθέστε φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη στις σαλάτες, τις σούπες και τη σάλτσα ζυμαρικών, ή βγάλτε τη στο νερό όλη τη νύχτα και να πιείτε το νερό την επόμενη μέρα. Μπορεί επίσης να γίνει ένα ζεστό τσάι βοτάνων.

Θυμάρι

Το θυμάρι είναι ένα άλλο εξαιρετικό αντιβακτηριδιακό βότανο. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο ως καθαριστικό βότανο για τον πεπτικό σωλήνα, όπου σκοτώνει βακτήρια στρεπτόκοκκου, καθιστώντας το ένα βότανο κλειδί για οποιαδήποτε λοίμωξη.

Πηγή: naturanrg.gr από  www.naturanrg.gr

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Αγ. Βησσαρίωνας: «Εφυγε» από τη ζωή η Τριανταφυλλιά Κράλλη

ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΚΡΑΛΛΗ ΕΤΩΝ 89 Θανούσα κηδε…