virvos

1η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και ο Δήμος Τρικκαίων διοργανώνουν Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα: «Κώστας Βίρβος: Ο Άνθρωπος, ο Δημιουργός».

Οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Τρικκαίων, από 31 Μαρτίου 2017 μέχρι 2 Απριλίου 2017.

1. Σκοπός του συνεδρίου

Σκοπός του συνεδρίου είναι η ανάδειξη της προσωπικότητας και του έργου του δημιουργού καθώς και η απόπειρα αξιοποίησης στοιχείων του έργου του στην εκπαίδευση. Στο πλαίσιο αυτό επιδιώκεται η καταγραφή ερευνητικών και θεωρητικών προσεγγίσεων και πρακτικών προτάσεων, η ανταλλαγή γόνιμων προβληματισμών και η προώθηση δημιουργικού διαλόγου σχετικά με το έργο του Κώστα Βίρβου και την αξιοποίησή του.

2. Ενδεικτικές θεματικές ενότητες του συνεδρίου

Το έργο του Κ. Βίρβου στην εκπαίδευση-Διδακτικές προσεγγίσεις Χρονολογική και θεματική ταξινόμηση του έργου του Κ. Βίρβου Μαρτυρίες για τη ζωή και το έργο του Κ. Βίρβου Το έργο του Κ. Βίρβου στο χρόνο-Ιστορικά στοιχεία Ο αγωνιστής Κ. Βίρβος Ο στιχουργός Κ. Βίρβος Ο ποιητής Κ. Βίρβος Το έργο του Κ. Βίρβου στις άλλες τέχνες Το άγνωστο έργο του Κ. Βίρβου

3. Επιστημονικό και Οργανωτικό σχήμα του Συνεδρίου

3.1. Σε ποιους απευθύνεται:

 Μέλη Δ.Ε.Π. και Ε.Π. των ΑΕΙ και ΤΕΙ

 Στελέχη της εκπαίδευσης  Επιστήμονες και ερευνητές με ενδιαφέρον για τη θεματική του συνεδρίου

 Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων

 Καλλιτέχνες

 Προπτυχιακούς και Μεταπτυχιακούς Φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ

 Φορείς που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εκπαίδευσης

 Μαθητές

 Γονείς

 3.2. Στο συνέδριο θα πραγματοποιηθούν:

 Κεντρικές ομιλίες

 Παράλληλες θεματικές συνεδρίες με προφορικές ανακοινώσεις

 Αναρτημένες ανακοινώσεις (posters)

 Εργαστήρια

4. Αποστολή προτάσεων και εγγραφές

Η Επιστημονική Επιτροπή καλεί όλους όσοι και όσες επιθυμούν να υποβάλουν εργασίες που αφορούν σε θεωρητικές ή ερευνητικές προσεγγίσεις και πρακτικές εφαρμογές στο πλαίσιο των προκαθορισμένων ή και άλλων θεματικών ενοτήτων του συνεδρίου.

4.1. Σημαντικές Ημερομηνίες

 Ιούνιος 2016 : 1η Ανακοίνωση διοργάνωσης του συνεδρίου

 1 Νοεμβρίου 2016 : Λήξη υποβολής περιλήψεων

 15 Νοεμβρίου 2016 : Ενημέρωση αποδοχής ή μη και ανατροφοδότηση

 15 Δεκεμβρίου 2016 : Λήξη υποβολής πλήρους κειμένου της εργασίας  15 Ιανουαρίου 2017 : Ενημέρωση αποδοχής ή μη και ανατροφοδότηση

 15 Φεβρουαρίου 2017 : Υποβολή εργασίας για τα πρακτικά του συνεδρίου

 1 Μαρτίου 2017 : Ανακοίνωση προγράμματος του συνεδρίου

 31 Μαρτίου-2 Απριλίου 2017 : Διεξαγωγή του συνεδρίου

4.2. Τρόπος υποβολής εργασιών

 Έως 1 Νοεμβρίου 2016 θα κατατεθούν ηλεκτρονικά μόνον οι περιλήψεις των εισηγήσεων όλων των μορφών παρουσιάσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://dipe.tri.sch.gr/epimpol/?page_id=144, έκτασης από 300-400 λέξεις. Οι περιλήψεις θα κριθούν με το σύστημα ανώνυμης κρίσης από δύο τουλάχιστον κριτές της Επιστημονικής Επιτροπής.

 Καθένας μπορεί να συμμετέχει με μία έως δύο εισηγήσεις/ανακοινώσεις είτε ως πρώτος είτε ως δεύτερος ή τρίτος εισηγητής. Δεκτές θα γίνουν εισηγήσεις και με πάνω από τρεις εισηγητές. Η μέγιστη διάρκεια των προφορικών εισηγήσεων είναι 20 λεπτά.

 Έως 15 Φεβρουαρίου 2017 θα κατατεθούν οι πλήρεις εισηγήσεις για τα πρακτικά. Τα πλήρη κείμενα θα κριθούν από δύο μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής με κριτήρια την επιστημονική δεοντολογία, την ποιότητα και την πρωτοτυπία τους. Όσα επιλεγούν θα δημοσιευθούν στα πρακτικά. Σε επόμενη ανακοίνωση θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες για την έκταση, την μορφοποίηση και τον τρόπο αποστολής των κειμένων.

4.3. Εγγραφές συνέδρων

Στο συνέδριο δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής για τους εισηγητές και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Παρακαλούμε για την έγκαιρη εγγραφή όλων, μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου 2017, στην ηλεκτρονική φόρμα που βρίσκεται στη ηλεκτρονική διεύθυνση: http://goo.gl/forms/m4ijLlnkUmF4S9la2

Οι εισηγητές πρέπει να εγγραφούν αμέσως μετά την ανακοίνωση της αποδοχής της περίληψής τους, προκειμένου να συμπεριληφθεί η εργασία τους στο πρόγραμμα του συνεδρίου.

Στους συνέδρους παρέχεται:

 Ο φάκελος του συνεδρίου

 Βεβαίωση Συμμετοχής

 Καφές στα διαλείμματα.

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του συνεδρίου. Στην ίδια διεύθυνση θα αναρτηθεί και 2η ανακοίνωση με τις λεπτομέρειες διεξαγωγής του συνεδρίου, οδηγίες για τις αναρτημένες ανακοινώσεις, όρους διεξαγωγής εργαστηρίων και προϋποθέσεις συμμετοχής σε αυτά, λεπτομέρειες για την έκταση, την μορφοποίηση και τον τρόπο αποστολής των κειμένων, όπως και προτάσεις για τη διαμονή των συνέδρων.

5. Επικοινωνία

e-mail: [email protected]

Ιστοσελίδα: http://dipe.tri.sch.gr/epimpol

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Πωλούνται Δύο Loft/Μονοκατοικίες Στη Γελανθη Καρδίτσας

Διατίθενται προς πώληση 2 Loft / Μονοκατοικίες σε οικόπεδο 1100 τ.μ στη Γελάνθη του Δήμου …