rosiki-xorodia

Το 2012, η περίφημη χορωδία Αλεξαντρόφ που ξεκληρίστηκε στην αεροπορική τραγωδία της Μαύρης Θάλασσας, βρέθηκε στην Ελλάδα και τραγούδησε στα ελληνικά 

Η Χορωδία του Κόκκινου Στρατού, περισσότερα από 60 μέλη της οποίας επέβαιναν στο μοιραίο Τουπόλεφ Tu-154 που συνετρίβη την ημέρα των Χριστουγέννων στη Μαύρη Θάλασσα, αποτελεί σύμβολο για τη Ρωσία και έχει δώσει παραστάσεις παντού στον κόσμο, ακόμη και σε εμπόλεμες ζώνες.

Η Χορωδία Αλεξαντρόφ, στην οποία μετέχουν σχεδόν 200 τραγουδιστές, μουσικοί και χορευτές, ιδρύθηκε το 1928 και έγινε γνωστή στις θριαμβευτικές περιοδείες της με την ονομασία «Χορωδία του Κόκκινου Στρατού».   Το ρεπερτόριό της αποτελείται από περισσότερα από 2.000 έργα: από ρωσικά δημοτικά, σοβιετικούς ύμνους, εκκλησιαστική μουσική, μέχρι και μοντέρνα ξένα τραγούδια που συνοδεύονταν από ακροβατικές χορογραφίες.

Το 2012, τα μέλη της βρέθηκαν στην Ελλάδα, ερμηνεύοντας, μεταξύ άλλων, ελληνικά τραγούδια όπως το «Όταν σφίγγουν το χέρι» (Ποίηση: Γιάννης Ρίτσος Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης).

Πηγή:lifo.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Τρικαλινοί δρομείς στον Μαραθώνιο της Βιέννης!!!

Ακόμη μια αποστολή του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων σε Μαραθώνιο του εξωτερικού ! Αυτή την φο…