DSCN8507 Arxiki

Κόντρα στο γινάτι του καιρού, που φέτος το παράκανε, οι Διακονιάρηδες productions, σήμερα Κυριακή των Απόκρεων, 26/2/2017 διοργάνωσαν το πρώτο αποκριάτικο μπάρμπεκιου πάρτι, στην κεντρική οδό της Πύλης, έναντι του Δημαρχείου, με τίτλο: «Όλα Μπέκο». Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν τη σημασία της λέξης, αυτή σημαίνει «Τζάμπα»!!!

Το είπαν & το έκαναν. Όντως όλα ήταν «Μπέκο»- Τζάμπα. Από τις 5:00 κιόλας το απόγευμα είχαν στηθεί τα πάντα & τα πρώτα σουβλάκια & λουκάνικα άρχισαν να μοιράζονται στον κόσμο, όχι μόνο σε όσους άρχισαν από νωρίς να έρχονται στην εκδήλωση, αλλά & στους διερχόμενους οδηγούς – επισκέπτες του ορεινού όγκου, που εξεπλάγησαν πολύ ευχάριστα με το όλο σκηνικό. Η γουρνοπούλα πάλι, ήθελε τον χρόνο της…

Βέβαια ο πολύς ο κόσμος άρχισε να καταφθάνει & το γλέντι να ανάβει πολύ αργότερα απ’ όταν εμείς κάναμε το ρεπορτάζ, μιας & παράλληλα γινόταν & η εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημ. Σχολείου & Νηπιαγωγείου Πύλης, το «Αποκριάτικο πάρτι», για τους μικρούς μαθητές, στο Μουζάκι.

Όπως μας είπαν οι διοργανωτές, η κίνησή τους αυτή είχε ως σκοπό από τη μια να βγάλει τον κόσμο έξω, όχι μόνο της Πύλης, αλλά & των άλλων Κοινοτήτων του Δήμου & από την άλλη να γίνει μια προσπάθεια ώστε να αναβιώσει το Πορτινό καρναβάλι, μιας & των Γόμφων (λέμε εμείς), κάποιο το έριξαν στα Τάρταρα!!!

Όπως & να ‘χει η κίνηση αυτή άρεσε, αφού κατάφερε να βάλει τον κόσμο στην ξέφρενη πανηγυρική διάθεση των Απόκρεων & άνοιξε τον δρόμο για επανάληψη του ίδιου σκηνικού & του χρόνου πιο οργανωμένα, ευελπιστώντας βέβαια & με καλύτερες καιρικές συνθήκες.

 

DSCN8502 DSCN8503 DSCN8505 DSCN8506 DSCN8508 DSCN8509 DSCN8510 DSCN8511 DSCN8513 DSCN8514 DSCN8516 DSCN8517

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Μία αξιόλογη και αξιέπαινη δωρεά της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, στο ΚΥ Πύλης(βίντεο/φωτό)

Σε μία αξιόλογη, αξιέπαινη και ταυτόχρονα συγκινητική δωρεά, πέρασε σήμερα η Δ/νση της Συν…