Syllogos Daskalwn Nipiagwgvn Trikalwn

 

  1. «Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών

«Καταδικάζουμε τις αστυνομικές και εισαγγελικές διώξεις σε βάρος του κινήματος κατά των πλειστηριασμών στην Θεσσαλονίκη και προσωπικά ενάντια στα μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσ/νίκης, το δάσκαλο Ηλία Σμήλιο, δημοτικό σύμβουλο Αμπελοκήπων-Μενεμένης και πρ. μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και το δικηγόρο Ζήση Κλεισιάρη, μέλος της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας και πρ. μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Τους τελευταίους μήνες το κίνημα κατά των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, με πρωτοφανή μαζικότητα και μαχητικά χαρακτηριστικά, δίνει μια σημαντική μάχη με επιτυχία ενάντια στα συμφέροντα των τραπεζών και των μεγαλοσυμβολαιογράφων.

Το κίνημα αυτό έχει την υποστήριξη πολλών συλλογικοτήτων  της πόλης, συνελεύσεων γειτονιάς και επιτροπών αγώνα, σωματείων, φοιτητικών συλλόγων κ.ά. Αγκαλιάστηκε από πλατιά στρώματα της  κοινωνίας της πόλης και όχι μόνο, που όλο και πιο συχνά απευθύνονται στον Συντονισμό Συλλογικοτήτων για να ζητήσουν βοήθεια και αλληλεγγύη για πλειστηριασμούς, κομμένες παροχές ρεύματος από τη ΔΕΗ, κατασχέσεις λογαριασμών κ.ά.

Γι αυτό είμαστε στο πλευρό τους, εκφράζουμε την απόλυτη αλληλεγγύη μας, αλλά και τη συμφωνία μας με τον αγώνα και τους στόχους αυτού του κινήματος.

         Απαιτούμε την άμεση παύση κάθε προκαταρκτικής εξέταση και κάθε δίωξης και την απόσυρση όλων των κατηγοριών.

         Απαιτούμε την πλήρη προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, την διαγραφή των χρεών των μακροχρόνια ανέργων κ.ά. ευπαθών ομάδων, την δραστική μείωση των δανείων των εργαζομένων προς τις τράπεζες και το δημόσιο».

 

2. «ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ»

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι φτωχοί, μικρομεσαίοι αγρότες  της πατρίδας μας, με απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων τους, έχουν βγει και πάλι στους δρόμους δίνοντας αγώνα για την επιβίωσή τους!

Η εφαρμογή των μνημονίων και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ τους οδηγεί στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Μόνο για φέτος, καλούνται να πληρώσουν:

  • Αυξημένες από 23,1% έως 27,3% ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, με σταδιακό τριπλασιασμό τους μέχρι το 2022.
  • Διπλάσιο σχεδόν φόρο, με τον φορολογικό συντελεστή από το 13% στο 22%.
  • Αυξημένο από 13% σε 24% τον ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια, με μείωση της επιστροφής φόρου κατανάλωσης καυσίμων ως την πλήρη κατάργησή της.
  • Αυξημένο ΕΝΦΙΑ για τα οικόπεδα και τα χωράφια.
  • Ειδικό φόρο στο κρασί και στο τσίπουρο.
  • Πρόσθετο «περιβαλλοντικό» τέλος στο νερό άρδευσης και ύδρευσης.
  • ΚΤΕΟ και για τα αγροτικά μηχανήματα.  Επιχειρείται το ξεκλήρισμα της μικρο -μεσαίας αγροτιάς για τα κέρδη των μεγάλων αγροτοεπιχειρηματιών  που συγκε-

ντρώνουν τη γη και την παραγωγή στα χέρια τους.

Κυβέρνηση, μεγαλοεργοδοσία και ΜΜΕ που τους στηρίζουν ξεκίνησαν αμέσως τη γνωστή προσπάθεια του «κοινωνικού αυτοματισμού» και της συκοφάντησης.

Το Δ.Σ. καλεί όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν μαζικά τα αγροτικά μπλόκα και τις αγροτικές κινητοποιήσεις και μαζί με τους υπόλοιπους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες να ακυρώσουμε την επιχείρηση διαίρεσης του λαού και την προσπάθεια υπονόμευσης των αγώνων του. Να υψώσουμε κοινό μπλόκο στην πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ που υπαγορεύεται από τους βιομήχανους τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες και φορτώνει συνεχώς  νέα βάρη στις πλάτες μας.

Οι κοινοί αγώνες που δώσαμε με τις γενικές απεργίες, το μεγαλειώδες πανελλαδικό-πανεργατικό- παναγροτικό συλλαλητήριο με την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα, μπροστά στο νόμο-λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό, δείχνουν τον δρόμο:

Να ενισχύσουμε τη συμμαχία μας διεκδικώντας κάλυψη των απωλειών μας, κατάργηση όλων των αντεργατικών -αντιλαϊκών νόμων, την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

ΕΡΓΑΤΙΑ – ΑΓΡΟΤΙΑ  ΜΙΑ  ΦΩΝΗ  ΚΑΙ  ΜΙΑ  ΓΡΟΘΙΑ!»

 

3. «ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ 26ου Δ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ»

«Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Τρικάλων, εκφράζει τη στήριξή του στην διευθύντρια και τους εκπαιδευτικούς του 26ου Δημοτικού σχολείου και καταγγέλλει κάθε προσπάθεια δημιουργίας κλίματος εκφοβισμού ενόψει της υποδοχής των παιδιών των προσφύγων στα Δημόσια Σχολεία του Λάρισας.

Εμείς, οι δάσκαλοι , έχουμε χρέος να διδάξουμε στα παιδιά μας, αλληλεγγύη, συνεργασία , αγάπη και ειρήνη στον κόσμο.

Έχουμε χρέος στην κατεύθυνση αυτή να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να απομονωθεί και να αποδυναμωθεί κάθε φωνή ξενοφοβική και ρατσιστική και κυρίως να απομονωθούν αυτοί που στοχοποιούν τα κατατρεγμέναπαιδιά, βάζοντας μπροστά ψευδοπροβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής και ζητήματα, πλήρως απαντημένα από τους επιστημονικούς φορείς , όπως το υγειονομι- κό, την ασφάλεια κλπ.

Για τα δικά μας προβλήματα δε φταίνε σε τίποτα τα προσφυγόπουλα και οι οικογένειές του. Στην Ελλάδα δεν ήρθαν για τουρισμό,αλλά εξαιτίας του πολέμου που το σύστημα της εκμετάλλευσης γέννησε.Είναι το ίδιο σύστημα αυτό πουγεννά τη φτώχεια, την ανεργία, την εκμετάλλευση ,τη φοροεπιδρο-μή ,τους μαζικούς ξεριζωμούς με θύματα τους λαούς, με θύμα και τον δικό μας λαό. Αυτό είναι ο αντίπαλός μας!

Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξή τους στο Δημόσιο Σχολείο, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ.

Με ευθύνη του κράτους πρέπει τώρα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, για την υγεία των παιδιών, την εξασφάλιση όλου απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε τα προσφυγόπουλα να ζήσουν σε ανθρώπινες συνθήκες.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνουμε τους φασίστες.

Τα σχολειά μας ανοιχτές αγκαλιές αλληλεγγύης για τα παιδιά των αποκλεισμένων ομάδων , όλων των φτωχών του τόπου μας, ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών!»

 

4. ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΟΥ ΙΚΟΝΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Τρικάλων   καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση της ναζιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής σε γονείς, δασκάλους και εκλεγμένους συνδικαλιστές στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, μετά την ανακοίνωση της απόφασης για λειτουργία του σχολείου ως Δομή Υποδοχής κι Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ).

Συγκεκριμένα την Τρίτη 17 Γενάρη 2017, ομάδες Χρυσαυγιτών, με επικεφαλής τον υπόδικο ναζιστή βουλευτή  Γιάννη Λαγό, συνοδεία μπράβων, συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από το σχολείο, με σκοπό να τρομοκρατήσουν γονείς και δασκάλους. Απαίτησαν να μπουν στο χώρο του σχολείου κι όταν γονείς και δάσκαλοι αντιστάθηκαν, τούς επιτέθηκαν βίαια. Προπηλάκισαν μέλη της Διοίκησης της Ένωσης Γονέων, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ν. Πλουμπίδης», εκπαιδευτικούς του σχολείου και γονείς.

Δεν τα κατάφεραν όμως κι έμειναν έξω από το σχολείο προκειμένου να συνεχίσουν να χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, με ψευδείς και παραπλανητικές διαδόσεις γύρω από την υγεία των παιδιών των προσφύγων.

Οι φασιστικές επιθέσεις δεν πρέπει και δεν θα μείνουν αναπάντητες! Το Δ.Σ. της καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να αγκαλιάσουν τα κατατρεγμένα, εξαιτίας του ιμπεριαλιστικού πολέμου, προσφυγόπουλα. Να απομονώσουν τις ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές.

Για την ανεργία, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τη φοροεπιδρομή δεν ευθύνονται οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Ο πραγματικός αντίπαλος είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης, που μπροστά στο κέρδος ισοπεδώνει τα πάντα, γεννά τη φτώχεια, ανεργία, πολέμους και μαζικούς ξεριζωμούς.

Απαιτούμε την πλήρη και ομαλή ένταξή τους στο Δημόσιο Σχολείο, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ.  Με ευθύνη του κράτους πρέπει τώρα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, για την υγεία των παιδιών, την εξασφάλιση όλου απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε τα προσφυγόπουλα να ζήσουν σε ανθρώπινες συνθήκες.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνουμε τους φασίστες.

 

gia to des

Load More Related Articles
Load More In Θετταλών Τόπος
Comments are closed.

Check Also

Τρικαλινοί δρομείς στον Μαραθώνιο της Βιέννης!!!

Ακόμη μια αποστολή του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων σε Μαραθώνιο του εξωτερικού ! Αυτή την φο…