Arxiki

Χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις και ομόφωνα πέρασε η πλειοψηφία των θεμάτων στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του ΔΣ του Δ. Πύλης, απούσας & της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Εκτός των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ομόφωνα πέρασε κι ένα θέμα που ήρθε εκτάκτως προς συζήτηση στο Σώμα και αφορούσε στην «διατύπωση γνώμης για την έγκριση υψομετρικής μελέτης δρόμου Πύλης». Θέμα για το οποίο εισηγήθηκε θετικά & η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου και γνωμοδοτεί θετικά & η ΤΚ Πύλης, με την προϋπόθεση το έργο θα προβλεφθεί με τεχνικό τρόπο, ώστε να μην κινδυνεύουν οι παρακείμενες οικίες από τα όμβρια ύδατα., αφού άλλωστε το συγκεκριμένο έργο αυτό τον σκοπό έχει.

Όπως κάθε φορά, έτσι και χθες το ενδιαφέρον της συζήτησης χθες μονοπώλησε η διαδικασία των ερωτημάτων, με βασικότερα τα θέματα της δασικής ιδιοκτησίας που διεκδικεί η Ι. Μονή Δουσίκου, θέμα για το οποίο έλαβε χώρα μακράν συζήτηση ύστερα από ερώτηση του κ. Κουτσονάσιου.

Σύμφωνα με την δημ. Αρχή υπάρχει αρχικά δικαίωση από το Κτηματολόγιο, ενώ οι πληροφορίες που έρχονται μετά κι από τις ενστάσεις της Μονής σε δεύτερο χρόνο, είναι ότι η εισήγηση της Αρχής του Κτηματολογίου είναι θετική υπέρ του Δήμου, του Δημοσίου & των ιδιωτών που κατέχουν δασική ιδιοκτησία, ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Αναγνώστου ο δρόμος παραμένει ακόμη μακρύς.

Ένα ακόμη θέμα που έτυχε μακράς συζήτησης, ύστερα από ερώτηση του κ. Τσιαμπαλή, ήταν το υπερβολικά υπέρογκο χρέος της τάξεως του 1.150.000€ που έχει συσσωρευθεί από ανεξόφλητους λογαριασμούς πολιτών προς την ΔΕΥΑΠ. Χρέος το οποίο δεν είναι τωρινό φαινόμενο, αλλά έρχεται από το παρελθόν…ακόμα από το 2006!

Για το φαινόμενο η δημ. Αρχή αρχικά και μέσω μιας εκστρατείας ενημέρωσης προς τους πολίτες, πέρασε στην μέθοδο της ρύθμισης των οφειλών, ενώ κατόπιν συνεργεία της ΔΕΥΑΠ περνούσαν στην διακοπή του νερού σε περιπτώσεις που η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο. Λόγω όμως της πολυεπίπεδης κρίσης που προκάλεσε ο covid19, αυτό σταμάτησε κι από τούδε και στο εξής η κατάσταση θα επανεξετασθεί και για τους κακοπληρωτές θα υπάρξουν κυρώσεις.

Όσον αφορά στα θέματα ημερήσιας διάταξης (βλ. ΕΔΩ), εξ αυτών τα 12 πέρασαν ομόφωνα(2,4,5,7,9,10,11,113,14,15,16,17)

τα 4 κατά πλειοψηφία(1,3,8,12), ενώ το 6ο θέμα πήρε αναβολή.

DSC08604

DSC08606

DSC08607

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Κατανυκτική απόδοση των ύμνων της Μ. Εβδομάδας σε εκδήλωση στα Τρίκαλα

Τους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας έψαλαν ιεροψάλτες στα Τρίκαλα το βράδυ της Παρασκευής 26…