seismos KOziakas Arxiki

Ισχυρή σεισμική δόνηση της τάξεως των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο την περιοχή της Αργιθέας(Φυλακτή;), ταρακούνησε σήμερα το πρωί στις 10:12′ Καρδίτσα & Τρίκαλα, καθώς & ένας δεύτερος στις 11:26′ μικρότερος 4,2, προκαλώντας όπως ήταν φυσικό μικρή αναστάτωση στους κατοίκους, ιδιαίτερα δε των ορεινών περιοχών.

Ο σεισμός έγινε αισθητός & σε περιοχές της Λάρισας & του Βόλου, σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί τους.

Από την σημερινή σεισμική δόνηση προκλήθηκαν μικρής κλίμακας ρωγμές σε διώροφες πετρόκτιστες οικίες στην Πύλη, που εντοπίζονται κυρίως σε σημεία στο ταβάνι αυτών, καθώς & στις γωνίες που ενώνουν το ταβάνι με το δάπεδο, ενώ πιο εκτεταμένες είναι οι ζημιές σε τρεις πετρόκτιστες οικίες στην Άνω Παλαιοκαρυά, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μας.

Επίσης αποκολλήσεις βράχων, με κλείσιμο οδών, είχαμε στα Στουρναραίικα στην θέση «Πηγή των Θεών» & στην ευρύτερη περιοχή της Παλαιοκαρυάς, όπου η άμεση επέμβαση της Π.Ε. Τρικάλων με μηχανήματα ειδικού τύπου, έδωσε ξανά τις οδούς σε κυκλοφορία.

Στην Παλαιοκαρυά, μετά τον σεισμό, προκλήθηκε & μικρής διάρκειας διακοπή ρεύματος από καμένη ασφάλεια στο δίκτυο, που μπορεί να ήταν & ήταν & τυχαίο γεγονός, χωρίς να συνδέεται άμεσα με το φαινόμενο.

Στην περιοχή του Κόζιακα & συγκεκριμένα ανάμεσα στις θέσεις: «Οροπέδιο της Κρανιάς» & «Λυσιάρη», σημειώθηκε μικρής κλίμακας κατολίσθηση αδρανών υλικών, η οποία έγινε ορατή από την πόλη της Πύλης, από την σκόνη που σηκώθηκε(βλ. σχετ. Βίντεο & φωτό).

Μιλώντας στο PyliNews.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρ. Μιχαλάκης, αμέσως μετά το φαινόμενο, δήλωσε πως οι Υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας βρίσκονται επί ποδός, είναι σε άμεση & συνεχή επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη & Αγοραστό, τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κ. Μαράβα, καθώς & τους προέδρους όλων των Τ.Κ. της περιοχής, ενώ μηχανήματα βρίσκονται όπου προκύπτει ανάγκη για διάνοιξη δρόμων.

Όσον αφορά στο Ν. Καρδίτσας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του karditsalive.net, yπάρχουν ζημιές σε αρκετά χωριά, ζημιές κυρίως σε παλαιά σπίτια, αρκετά μεγάλες σε κάποια που δεν κατοικούνται και ρωγμές σε ορισμένα από αυτά που είναι συντηρημένα, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε στην περιοχή του Τυμπάνου και ειδικότερα περίπου 500 μέτρα μετά το χωριό Αργιθέα. Στο σημείο οι πέτρες που κατολίσθησαν είχαν ως αποτέλεσμα τη προσωρινή διακοπή της συγκοινωνίας. Στο σημείο έσπευσαν μηχανήματα της Π.Ε. Καρδίτσας και απομάκρυναν τις πέτρες και αποκατέστησαν την κυκλοφορία.

Να τονίσουμε εδώ, για τους οδηγούς που κινούνται στο οδικό δίκτυο & των δύο Νομών όπου σημειώθηκαν αποκολλήσεις βράχων ή κατολισθήσεις, αυτοί θα πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή, σε περίπτωση που υπάρξει συνέχεια στο φαινόμενο, κάτι άλλωστε το οποίο θα φανεί & στις επόμενες ώρες.

 

IMG_0313

IMG_0315

IMG_0316 IMG_0317 IMG_0318

IMG_0319

IMG_0321

IMG_0322

IMG_0323

IMG_0325

IMG_0326

IMG_0327

IMG_0331

IMG_0332

IMG_0334

katol 2

katolo 1

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Εισηγήτρια η Κ. Παπακώστα στην πιο εμβληματική δικαστική μεταρρύθμιση που αναβαθμίζει και το Ειρηνοδικείο Καλαμπάκας(βίντεο)

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισήχθη προς συζήτηση το εμβληματικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Δ…