arxiki

Με κάθε επισημότητα ο Δήμος Πύλης υποδέχθηκε χθες Δευτέρα 14 Νοεμβρίου & στο δημοτικό κατάστημα του πρώην Δήμου Γόμφων, τους αντιπροσώπους του ευρωπαϊκού προγράμματος AgriUrban – URBACT III,  στο οποίο συμμετέχει & ο ίδιος σε συνεργασία με το ΤΕΙ Θεσσαλίας – Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου.

Η τριήμερη αυτή επίσκεψη εντάσσεται στην ΙΙ φάση & στα πλαίσια των συναντήσεων εργασίας του προγράμματος AgriUrban, όπου ο Δήμος Πύλης καλείται να ηγηθεί ως διοργανωτής. Οι πόλεις που συμμετέχουν στο δίκτυο, είναι η Ισπανική πόλη Baena που είναι και η αρχηγός-πόλη, η Ιταλική Cesena,  η Πορτογαλική Fundao, η Πύλη φυσικά, η Λετονική πόλη Jelgava , η Κροατική πόλη Petrinja, η Βελγική Marchin  σε συνεργασία με τον σύνδεσμο LAG PAYS  DECONDRUSES , η Σουηδική  Sοdertiilje, η Ουαλική πόλη   Abergavenny η δεύτερη Ισπανική Mollet  del Val1es και η Γαλλική Mouans Sartoux.

Την συζήτηση, κατά την πρώτη αυτή συνάντηση, διηύθυνε ο κ. Χρήστος Νάκος, πρόεδρος της ΚΟΙΔΕΚΑΠ & μέλος της ομάδας εργασίας του προγράμματος από πλευράς Δ. Πύλης, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους επισκέπτες, παρουσίασε τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας εργασίας τον κ. Γιώργο Νταλό (καθηγητή στο ΤΕΙ Θεσσαλίας – Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου) & επιστημονικό συνεργάτη, την κα Έφη Φωτάκη, την κα Γιόλα Λαμπρογεώργου & την κα Βάια Διαγωμά.

Εν συνεχεία ο κ. Νάκος έδωσε τον λόγο στον κ. Βασ. Γιαγιάκο, πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων, ο οποίος εξήρε το εύρος & την ποιότητα των τοπικών προϊόντων, συγχαίροντας ταυτόχρονα το Δήμο Πύλης για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα.

Κατόπιν το λόγο πήρε ο Δήμαρχος κ. Κ. Μαράβας, ο οποίος καλωσόρισε αρχικά τους φιλοξενούμενούς του & εν συνεχεία τους ζήτησε, κατά την εδώ επίσκεψή τους, να δουν τα ιδιαίτερα στοιχεία που παρουσιάζει ο Δήμος, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί από κοινού. Ανέλυσε τους τομείς ενασχόλησης των κατοίκων του Δήμου, εξαίροντας συνάμα την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων, καταδεικνύοντας επίσης & το πρόβλημα που εντοπίζεται στην δικτύωση της αγοράς & την σύνθεση μεταξύ του πρωτογενούς, δευτερογενούς & τριτογενούς τομέα.

Ο Δήμαρχος στο σημείο αυτό τόνισε, ότι το παραπάνω πρόβλημα είναι το ζητούμενο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό θέλουμε να καλύψουμε μέσα από την ανταλλαγή εμπειριών, γνώσεων & πρακτικών μαζί σας».

Στη συνάντηση σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Δήμαρχος της ισπανικής πόλης Baena κ. Jesus Rojano, ο επικεφαλής & ελεγκτής του προγράμματος από την ΕΕ κ. Miguel Souza, καθώς & η κα Μαρία Παπουτσή προϊσταμένη της Γενικής Γραμματείας του Υπ. Οικονομικών & υπεύθυνη του Εθνικού Σημείου Επαφής URBACT.

Να πούμε εδώ πως σκοπός αυτών των συναντήσεων εργασίας, είναι να αποκομίσουν οι αντιπρόσωποι της κάθε πόλης-μέλους του Δικτύου, καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στην περιοχή και να υποδείξουν μεθόδους στήριξης και περαιτέρω ανάπτυξης του γεωργοκτηνοτροφικού και δασικού χώρου.

Όσον αφορά στην εδώ φιλοξενία από πλευράς Δήμου, καθώς & στις περισσότερες εργασίες, αυτές θα γίνουν σε καταλύματα της Ελάτης, ενώ το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εκτός από τις έξι indoor συνεδρίες, επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες της περιοχής ενδεικτικές του χώρου δραστηριοποίησής τους, αλλά και επισκέψεις σε μνημεία της Πύλης.

Συνοπτικά λοιπόν, ο Δήμος Πύλης ευελπιστεί να αντλήσει το μέγιστο της τεχνογνωσίας που προσφέρει το πρόγραμμα, ώστε να μπορέσει να κινηθεί αποτελεσματικά προς την στήριξη του παραγωγικού χώρου της περιοχής.

 

 

dscn6924 dscn6925 dscn6926 dscn6927 dscn6928 dscn6929 dscn6930 dscn6931 dscn6932 dscn6933 dscn6935

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Κατανυκτική απόδοση των ύμνων της Μ. Εβδομάδας σε εκδήλωση στα Τρίκαλα

Τους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας έψαλαν ιεροψάλτες στα Τρίκαλα το βράδυ της Παρασκευής 26…