IMG_6591

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και πλειάδα Αρχιερέων  τελέσθηκε το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 στον Καθεδρικό I. Ναό Αθηνών,  η χειροτονία του Νέου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου.

Παρέστησαν Υπουργοί, εκπρόσωποι κομμάτων, παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος πιστών.

Τη Θεία Λειτουργία και Χειροτονία παρακολούθησε ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Π.Ε. Τρικάλων κ. Γιώργο Καρανάσιο.

Ο νεοεκλεγείς Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ομιλεί την Αγγλική γλώσσα και γνωρίζει την Αραβική.

Σε ηλικία 18 ετών εκάρη Μοναχός στην Ιερά Μονή Βουλκάνου Μεσσηνίας. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1988 και Πρεσβύτερος το 1989, ενώ το 1998 έλαβε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου.

Το 2003 διορίσθηκε Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Διετέλεσε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βουλκάνου, κατά την διετία 2007 – 2009.

Ανέπτυξε πλούσιο ποιμαντικό, φιλανθρωπικό και συγγραφικό έργο. Εκπροσώπησε την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας σε Συνέδρια, όπως στο Χαλέπι της Συρίας, στην Ιταλία, σε αποστολές στο Ντιτρόιτ Αμερικής, στην Αγία Πετρούπολη Ρωσίας και αλλαχού και έλαβε μέρος σε επιστημονικά Συνέδρια και Επιμορφωτικά Σεμινάρια.

Στη φωτογραφία ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων          κ. Θεόκλητος με τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη από το Επίσημο Γεύμα που ακολούθησε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Ανεμοστρόβιλοι «σαρώνουν» τις ΗΠΑ, τουλαχιστον 5 νεκροί – Εικόνες απόλυτης καταστροφής

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας ορισμένων από τους δεκάδες ανεμοστρ…