PAME

Δελτίο Τύπου της ΔΑΣ Ιδιωτικών Υπαλλήλων (Παράταξη που στηρίζει τη συσπείρωση στο ΠΑΜΕ)

σχετικά με εξελίξεις στο Σωματείο                                              

             Καταγγέλλουμε τις παρατάξεις «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο» (σχετίζεται με τις κεντρικές δυνάμεις που εκφράζουν τις εργοδοτικές αξιώσεις σε Μαρινόπουλο/Σκλαβενίτη)  και «Αριστερή Πρωτοβουλία» ( αριστερίστικο συνονθύλευμα)  ,που με την στάση τους ,εδώ και  καιρό , στο Δ.Σ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Τρικάλων  επιδιώκουν ουσιαστικά τη διάλυση  και την ανυπαρξία του.

Χαρακτηριστικό είναι  το γεγονός ότι παρόλες τις πιέσεις της παράταξης μας δε συγκαλούσαν το ΔΣ για σχεδόν 5 μήνες , ούτε καν για να συζητήσει και να αποφασίσει τη συμμετοχή μας στην πρόσφατη (3 Νοέμβρη)  πανελλαδική απεργία του κλάδου  για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας.

Σαν να μην έφτανε αυτό στην πρόσφατη(24 Νοέμβρη) συνεδρίαση του Δ.Σ (η μοναδική που έγινε μετά από 5 μήνες) η παράταξη «Ενιαίο Ψηφοδελτίο» υπέβαλε την παραίτηση της από τα αξιώματα του Προέδρου και του Ταμία που κατείχε. Την ίδια πρόθεση εξέφρασε και η παράταξη της «Αριστερής πρωτοβουλίας», για το αξίωμα του Γραμματέα που κατέχει. Ωστόσο κανένα από τα μέλη αυτών των παρατάξεων δεν παραιτήθηκε από τις θέσεις του Δ.Σ αλλά μόνο ως προς τα αξιώματα που κατείχαν.

Σε πρόταση της ΔΑΣ για να γίνει εκ νέου ψηφοφορία για τα αξιώματα,  ώστε να μπορεί να λειτουργήσει το Δ.Σ , αρχίσανε εκ νέου τα παράλογα. Η πρόταση της ΔΑΣ ήταν η ίδια με αυτή που είχαμε προτείνει και μετά τις  εκλογές του περασμένου Ιούνη.  . Δηλαδή αναλογική αντιπροσώπευση στο προεδρείο με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών (η παράταξη της ΔΑΣ να αναλάβει τα αξιώματα του Προέδρου και του Ταμία ως πλειοψηφούσα παράταξη, γραμματέας «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο» ως  δεύτερη σε ψήφους και αντιπρόεδρος «Αγωνιστική Πρωτοβουλία» ως τρίτη σε ψήφους παράταξη).

Ωστόσο φάνηκε ότι  οι 2 παρατάξεις είχαν και τώρα  κοινό  διαλυτικό σχέδιο. Δεν ψήφισαν το νέο καταμερισμό , εκτός από τη θέση του προέδρου ,  με αποτέλεσμα όλες οι θέσεις να μείνουν κενές, γεγονός που δυσκολεύει την λειτουργία του Σωματείου.

Μήπως, λοιπόν, η διάλυση του Δ.Σ  και δυσκολία λειτουργίας  του Σωματείου ήταν ο αρχικός σχεδιασμός των 2 παρατάξεων;

Από την αρχή ενώσανε τις δυνάμεις τους ενάντια στην ΔΑΣ. Αρχικά , αποκλείοντας νέους εργαζόμενους , με φτηνά προσχήματα,  από τις αρχαιρεσίες του σωματείου. Αμέσως μετά  με την καταστρατήγηση της αντιπροσωπευτικότητας , αποκλείοντας τη ΔΑΣ από το προεδρείο του ΔΣ . Στη συνέχεια με την υπονομευτική τους τακτική μπροστά σε φλέγοντα ζητήματα του κλάδου όπως πχ ότι  δεν ψήφιζαν τη συμμετοχή σε απεργία επειδή δεν ήταν «προετοιμασμένοι» και δεν συγκαλούσαν Γενική Συνέλευση γιατί «δεν είχαν χρόνο», καθώς και την 5μηνη αδράνεια του ΔΣ παρά τις πιέσεις μας. Τώρα με την πλήρη απαξίωση του ΔΣ και την παραίτηση από το προεδρείο.

Άραγε γιατί  ζητούσαν  την ψήφο των συναδέλφων  στις εκλογές πριν  5 μήνες; Για να τη χρησιμοποιήσουν για τη διάλυση του σωματείου και μετά να την  πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων;

Αποκαλύπτεται πλέον και στα μάτια των πιο δύσπιστων ότι πρόκειται για δυνάμεις που υπονομεύουν το κίνημα. Γι’ αυτό άλλωστε  δημιουργούν ενιαίο μέτωπο ενάντια στον κοινό τους εχθρό, τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο  ΠΑΜΕ , που παλεύουν για την ανασύνταξη τους εργατικού κινήματος.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους ιδιωτικούς υπαλλήλους να βγάλουν συμπεράσματα.  Καμία εμπιστοσύνη σε αυτές τις δυνάμεις! Να τους απομονώσουν οι συνάδελφοι σε κάθε χώρο δουλειάς, να τους γυρίσουν την πλάτη! Καμία ανοχή στις δυνάμεις του τυχοδιωκτισμού και της διάλυσης .

Δεν θα επιτρέψουμε την διάλυση του Σωματείου. Καλούμε τους συναδέλφους να δυναμώσουν το σωματείο ,  να συμπορευτούν με τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ , ώστε από καλύτερη θέση, με την δύναμη που έχουμε ΟΛΟΙ μαζί, να βάλουμε φρένο στην εργοδοτική τρομοκρατία στην κυβέρνηση και τα φερέφωνά τους που από κοινού συνεχίζουν με παλιά και νέα μέτρα να παίζουν με τις ζωές μας.

Να προετοιμάσουμε  μαζί  τη μάχη της πανελλαδικής απεργίας στις 14 Δεκέμβρη ενάντια σε προαπαιτούμενα και κρατικό προϋπολογισμό που τσακίζουν τη ζωή μας.

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Ανακοίνωση με αφορμή περιστατικό φερόμενης διάρρηξης στο Υπουργείο Εσωτερικών

Από το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνονται τα εξής: Αναφορικά με περιστατικό φερόμενης διά…