KOuvelis copy

Ο Φώτης Κουβέλης, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, μίλησε στην εκπομπή » Απολύτως Σχετικό» με τον Ανδρέα Παπασταματίου και την Έλενα Καραγιάννη στο Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, για τις διεργασίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς αλλά και την εκτίμησή του για την πορεία της διαπραγμάτευσης.

«Σε ύστερο στάδιο η συμμετοχή του ΔΝΤ», ανέφερε ο κ. Κουβέλης, «στόχος τώρα είναι η αναδιάρθρωση του χρέους και η Σύνοδος στην Ουάσιγκτον θα κρίνει την περαιτέρω εξέλιξη στη διαπραγμάτευση και την αξιολόγηση».

Για τις ζυμώσεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς, ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, εκτίμησε ότι: «H μεν Νέα Δημοκρατία δεν θέλει πραγματικά τις εκλογές ενώ το ΠΑΣΟΚ και οι όμορες δυνάμεις δεν θα επιτύχουν να αναδείξουν τη νέα Κεντροαριστερά αν πρώτα δεν απαλλαγούν από το νεοφιλελεύθερο συντηρητικό μοντέλο». «Αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ», πάντα κατά τον κ. Κουβέλη, «μετά τη στροφή του καλοκαιριού προς την ρεαλιστική ευρωπαϊστική αριστερά, εκφράζει πλέον το ευρύ φάσμα των αριστερών και σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων». Επομένως, ο κ. Κουβέλης ανέφερε, ότι έχουν σχεδόν μηδενιστεί τα στοιχεία που το 2010 οδήγησαν στην αποχώρησή του από τον τότε Σύριζα και ότι ο ίδιος θα ήταν πρόθυμος να υπηρετήσει το σκοπό της επίτευξης της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου.

Τέλος, σε ερώτηση για το προσφυγικό, ο κ. Κουβέλης επισήμανε ότι: «Η Κυβέρνηση θα πρέπει να διεκδικήσει περαιτέρω παρέμβαση της Ευρώπης στην κατεύθυνση της τήρησης της συμφωνίας με την Ε.Ε. και ταχεία εγκατάσταση σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες».

Πηγή: ert.gr/Πρώτο Πρόγραμμα

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», παρουσίασαν στο Μουζάκι, Μητσοτάκης – Σταϊκούρας

Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», σε Σ…