diglakhs-2

Κανονικά θα δοθεί το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα για το 2019

Κανονικά θα δοθεί το  Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα για το 2019, ενώ η Κυβέρνηση μελετά νομικό πλαίσιο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στα Πανεπιστήμια να κάνουν Συμπράξεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα,  για την κατασκευή Φοιτητικών Εστιών, κυρίως στα Πανεπιστήμια της περιφέρειας, σύμφωνα με γραπτή απάντηση του υφυπουργού Παιδείας, αρμόδιου για τα ΑΕΙ, Β. Διγαλάκη, η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή, ύστερα από σχετική ερώτηση του Βουλευτή  Κυριάκου  Βελόπουλου

“Στον προϋπολογισμό του έτους 2019 του Υ.ΠΑΙ.Θ έχουν εγγραφεί πιστώσεις ύψους 40 εκ. ευρώ που αφορούν σε Επιχορήγηση στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης για ενίσχυση οικογενειών με τέκνα που σπουδάζουν μακριά του τόπου μόνιμης κατοικίας τους (ΑΛΕ 2310802065)” αναφέρει χαρακτηριστικά στην απάντησή του ο Βασίλης Διγαλάκης.

Οσον αφορά την ίδρυση νέων Φοιτητικών Εστιών, κυρίως στην Περιφέρεια, ο υφυπουργός Παιδείας, προαναγγέλλει με την απάντηση στη Βουλή: “Πρόθεση της νυν πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. είναι να υπάρξει το κατάλληλο πλαίσιο και τα εργαλεία και προς τα Α.Ε.Ι., για εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης όπως οι Συμπράξεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα, οι οποίοι θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την κατασκευή φοιτητικών εστιών και μάλιστα με ιδιαίτερη μέριμνα για τα Πανεπιστήμια της περιφέρειας”.

 Στην γραπτή απάντηση ο υφυπουργός Παιδείας αναφέρεται και στην ισχύουσα  νομοθεσία σχετικά με την χορήγηση Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος.

1. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ  ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗ ΓΡΑΠΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

2. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Πηγή: esos.gr

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Βγήκε μαχαίρι σε ΤΚ του Δ. Πύλης…

Για άγνωστες προσωπικές διαφορές, ήρθαν σε συμπλοκή δύο νεαρά άτομα 40 & 35 χρονών περ…