altsantiri maskes

Την απόφαση γνωστοποίησε σε ανάρτησή του στο Twitter, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης

Υποχρεωτική είναι από αύριο Σάββατο 18 Ιουλίου η χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους καταναλωτές, κατόπιν σχετικής υπουργικής απόφασης.

Αυτό αναφέρει, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

«Εφαρμόζοντας την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του COVID-19, εκδίδεται ΚΥΑ με την οποία καθίσταται από αύριο, υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ από τους εργαζομένους & καταναλωτές» αναφέρει στην ανάρτησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων η κοινή υπουργική απόφαση υπεγράφη σήμερα και ισχύει από αύριο.

Το παραπάνω μέτρο έρχεται μετά από την ανησυχία που επικρατεί λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα, αλλά και έπειτα από εισηγήσεις των ειδικών για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη μετά από σύσκεψη για τον κορονοϊό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε «αυστηροποίηση στους ελέγχους χωρίς εκπτώσεις», επισημαίνοντας ότι «το πλαίσιο είναι επαρκές. Υπάρχουν ζητήματα εφαρμογής του».

Παράλληλα επιστρέφει από την Τρίτη και η ενημέρωση των 18:00 για τη διασπορά του ιού στη χώρα που θα γίνεται σε εβδομαδιαία βάση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

28 νέα κρούσματα


Είκοσι οκτώ νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα Παρασκευή 17 Ιουλίου
.

Από τα 28 νέα κρούσματα, τα 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας, 4 είναι εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, 3 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, 2 στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας, 1 στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας, 1 στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου και 1 στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.  

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.964, εκ των οποίων το 54.8% άνδρες αφορά άνδρες.

1085 (27.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2035 (51.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

12 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 1 (8.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε έναν ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 194 θανάτους συνολικά στη χώρα. 63 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πηγή: altsantiri.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Αποζημιώσεις 38 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ για ζημιές φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου του 2023…

Αυγενάκης: Η κυβέρνηση με συνέπεια βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών Καταβάλλονται, σήμερα,…