Μπαλτάκος copy

«Ετοιμάζουμε νέο κόμμα που θα καλύψει το κενό που αφήνει η ΝΔ από τα δεξιά της», δήλωσε ο Τάκης Μπαλτάκος, «αφού η Νέα Δημοκρατία» όπως είπε, «κινείται αποφασιστικά πλέον προς το κέντρο και έχει απορροφηθεί ιδεολογικά από το Ποτάμι».

Ο κ. Τάκης Μπαλτάκος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή, τόνισε ότι: «Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι το κόμμα που εμείς ξέραμε, δεν έχει σχέση με τη δική μας ΝΔ. Το κόμμα ξεκίνησε από τη δεκαετία του πενήντα και του εξήντα ως ένα δεξιό κόμμα, που από τη μεταπολίτευση και μετά, ο Κωνσταντίνος Καρμανλής δημιούργησε δεξιό κόμμα με κλασσικά παρεμβατικά χαρακτηριστικά. Η Νέα Δημοκρατία τότε παρενέβαινε συνεχώς στην οικονομία», επεσήμανε ο κ. Μπαλτάκος, «με σκοπό να τιθασεύει τις ανισότητες του καπιταλισμού υπέρ των φτωχών και μάλιστα κατηγορήθηκε για σοσιαλμανία».

Ο κ. Μπαλτάκος Πρόσθεσε ότι στη συνέχεια «Η οικογένεια Μητσοτάκη έδωσε πιο φιλελεύθερα χαρακτηριστικά σε σχέση με την αντιπαλότητα του ΠΑΣΟΚ , αλλά δεν έγινε ποτέ το κόμμα κεντρώο. Τώρα όμως η Νέα Δημοκρατία έγινε κεντρώο κόμμα», τόνισε ο κ. Μπαλτάκος και πρόσθεσε ότι: «Εξελίσσεται χάνοντας τη ψυχή της και τα χαρακτηριστικά της. Επιπλέον ένα κόμμα που είναι φιλελεύθερο», είπε, «δεν μπορεί να είναι ποτέ λαϊκό δεξιό κόμμα». «Η αγορά δεν μπορεί να καθορίζει πως θα ζουν οι φτωχοί, αυτό θα το κάνει το κράτος και θα παρεμβαίνει υπέρ τους».

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο κ. Καρατζαφέρης μίλησε για έναν δεξιό ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μπαλτάκος διευκρίνισε ότι «αναφερόμαστε στο οργανωτική δομή, δηλαδή θα γίνει ένα κόμμα που θα εμπεριέχει όλες τις δεξιές κινήσεις, κόμματα και στελέχη, έως τις παρυφές της Χρυσής Αυγής».

Ο κ .Μπαλτάκος πρόσθεσε ότι «δεν απευθυνόμαστε στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, αλλά στους ψηφοφόρους της ΝΔ που δεν πήγαν να ψηφίσουν, επειδή δεν συμφωνούν με την πολιτική της ΝΔ. Μας ενδιαφέρει ο κόσμος αυτός να ξανάρθει και να ψηφίσει, αυτοί μας ενδιαφέρουν πρωτίστως, όπως και η δεξιά πτέρυγα της ΝΔ».

Σχετικά με τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, ο κ. Μπαλτάκος τόνισε ότι: «Σε μεγάλο βαθμό, είναι απογοητευμένοι ή εκνευρισμένοι ψηφοφόροι της ΝΔ». «Απευθυνόμαστε σε όποιον έχει πατριωτικά αισθήματα, σε αυτούς που πιστεύουν στην πατρίδα τους και στη θρησκεία τους», κατέληξε ο κ. Μπαλτάκος , διευκρινίζοντας ότι «ο τίτλος ΕΘΝ.Ο.Σ είναι μία από τις προτάσεις και ότι στις επόμενες δέκα ημέρες θα γίνουν ανακοινώσεις και θα αποφασισθεί και το όνομα του κόμματος».

Πηγή:ert.gr/Πρώτο Πρόγραμμα

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Ρεκόρ συμμετοχών στις «Λαζαρίνες 2024» στα Τρίκαλα 

Πάνω από 500 οι συμμετοχές από μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων είτε ομαδικά είτε ατομικά …