tsipras copy

«Φέτος βρισκόμαστε σε μια καμπή και οι επόμενοι μήνες είναι οι πιο κρίσιμοι, γιατί ακριβώς θα σηματοδοτήσουν τη στροφή της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μαξίμου τους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας, ενόψει της επίσκεψής του στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι έχει σημασία αυτή η ανάπτυξη να αξιοποιηθεί, να παραχθεί νέος πλούτος και να κατανεμηθεί με δικαιοσύνηκυρίως στις υγιείς και παραγωγικές δυνάμεις της οικονομίας, που θα μπορούν αυτήν την παραγόμενη «πίτα» να την πολλαπλασιάσουν.

Σημείωσε ότι η «επόμενη μέρα» στην οικονομία είναι κοντά, «δεδομένου ότι οι ερχόμενοι πέντε μήνες θα κρίνουν την εξέλιξη της συζήτησης για την απομείωση του χρέους».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «αυτό μπορεί να μας οδηγήσει σε ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, που βεβαίως θα σηματοδοτήσει μία νέα εποχή, μετά από έξι χρόνια πολύ μεγάλων δυσκολιών».

Ο κ. Τσίπρας, ανέφερε επίσης ότι οι θέσεις εργασίας αποτελούν έναν από τους μεγάλους στόχους της κυβέρνησης και «η Βόρεια Ελλάδα μπορεί να γίνει η ατμομηχανή της παραγωγικής ανασυγκρότησης γι’αυτό θα πρέπει να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια, όχι με λόγια, αλλά με έργα».

«Σας θέλουμε συμμάχους σ’ αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια για την ανάκαμψη και την παραγωγική ανασυγκρότηση», πρόσθεσε απευθυνόμενος στους παραγωγικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος ο πρωθυπουργός.

Πηγή:altsantiri.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σάββατο 27/4 & στα Τρίκαλα, η Ημερίδα «Αγροδιατροφή και Τουρισμός-Πολιτισμός», από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  και το Περιφερειακό Συμβούλιο  Έρευνας και Καινοτομίας, σας  προσ…