tsipras

«Εμείς θα βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση». Τη δέσμευση αυτή δίνει στον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μέσω της συνέντευξής του στην εφημερίδα Documento.

Όπως εξάλλου εξηγεί σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο πρωθυπουργός, «δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Ή αυτή η κυβέρνηση θα πετύχει ή τα προγράμματα διάσωσης θα αποτύχουν οριστικά». Και διαβεβαιώνει ότι «ο συμβιβασμός που έχουμε αποδεχτεί, είναι δίκαιος επί της αρχής και κοινωνικά βιώσιμος».

Έντονα επικριτικός για τον πολιτικό του αντίπαλο, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λέει ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει εγκλωβιστεί, ίσως παρασυρμένος από συμβούλους του που βλέπουν την ενασχόληση με την πολιτική ως επαγγελματικό πρότζεκτ. Η πολιτική όμως δεν είναι πρότζεκτ, πολύ περισσότερο η χώρα δεν είναι Siemens, δεν είναι εταιρεία».

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός καταθέτει τη βεβαιότητά του ότι «αν την ευθύνη αυτής της εξαιρετικά ευαίσθητης και κρίσιμης διαπραγμάτευσης την είχε ο κ. Μητσοτάκης, θα είχε αποδεχθεί με προθυμία βαρύτατο αντίτιμο, που θα επέφερε επιπρόσθετη -ανυπολόγιστη ίσως- κοινωνική ζημία».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης λέει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το κόμμα της ΝΔ: «Μπορεί τώρα να του αρέσει να δοξάζεται δημοσκοπικά, όταν όμως έρθει η στιγμή να αποφασίσουν αυτοί που για τους δημοσκόπους είναι αόρατοι, ο κ. Μητσοτάκης θα μείνει με τις δημοσκοπήσεις στο χέρι».

altsantiri.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Ανακοίνωση με αφορμή περιστατικό φερόμενης διάρρηξης στο Υπουργείο Εσωτερικών

Από το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνονται τα εξής: Αναφορικά με περιστατικό φερόμενης διά…