troxaio Gallia

Έξι μαθητές βρήκαν τραγικό θάνατο στην πόλη Ροσφόρ της δυτικής Γαλλίας, έπειτα από μετωπική σύγκρουση του μίνι λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν με βαρύ όχημα στις 07.15 το πρωί της Πέμπτης. Τρεις ανασύρθηκαν ελαφρά τραυματίες, εκ των οποίων και ο οδηγός του λεωφορείου, ενώ οκτώ ακόμη μαθητές βγήκαν από το όχημα χωρίς να φέρουν τραύματα. Το όχημα με το οποίο συγκρούστηκε το λεωφορείο ήταν φορτωμένο με μπάζα.

AdTech AdΤο τροχαίο προκλήθηκε γιατί η καρότσα του φορτηγού φέρεται να είχε απασφαλιστεί ή ήταν ανοικτή, με αποτέλεσμα να χτυπήσει το σχολικό στο ύψος των παραθύρων, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας.

Από τους 15 μαθητές που επέβαιναν στο μικρό σχολικό, έξι σκοτώθηκαν και δύο νοσηλεύονται. Οι πρώτες βοήθειες παρασχέθηκαν σε εννέα ακόμη ανθρώπους, ανακοίνωσε η νομαρχία του Σαρέντ-Μαριτίμ χωρίς να δώσει διευκρινίσεις για την κατάσταση της υγείας των οδηγών των δύο οχημάτων.

Το φορτηγό «άδειασε το φορτίο του, η καρότσα άνοιξε κατά τη διέλευση του σχολικού», το οποίο καταστράφηκε στην αριστερή πλευρά, στο σημείο όπου είναι τα παράθυρα. Ο καιρός ήταν βροχερός την ώρα του δυστυχήματος, αλλά η βροχή δεν ήταν η αιτία του τροχαίου, εξήγησε ο δήμαρχος του Ροσφόρ Ερβέ Μπλανσέ.

«Η καρότσα είχε ανοίξει σχεδόν σε γωνία 90 μοιρών όταν το φορτηγό διασταυρώθηκε με το λευκό σχολικό και τελικά το κομμάτιασε κατά μήκος όλης της αριστερής του πλευράς ακριβώς κάτω από τα παράθυρα», τα περισσότερα από τα οποία έγιναν θρύψαλα. διευκρίνισε ο αστυνομικός Ζερόμ Σερβόλ.

Η υπουργός οικολογίας, ανάπτυξης και ενέργειας Σεγκολέν Ρουαγιάλ έσπευσε στο σημείο του δυστυχήματος, ενώ προηγουμένως είχε ποστάρει στο twitter μήνυμα συμπαράστασης στις οικογένειες των θανόντων. «Η κυβέρνηση στέλνει όλη της τη βοήθεια στις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος και συμμερίζεται το θυμό του. Αναχωρώ για το σημείο» σημείωνε.

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…