provata

(Φωτό Αρχείου)

Άλλη μία επίθεση σκύλων, αυτή τη φορά σε μαντρί με  πρόβατα, σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης στη Λυγαριά.

Και όπως κάθε μέρα ο ιδιοκτήτης κτηνοτρόφος, έτσι & την συγκεκριμένη, πήγε στο μαντρί του, όπου διατηρεί κοπάδι προβάτων για τις συνήθεις καθημερινές του εργασίες. Τότε αυτός βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα ασυνήθιστο γι’ αυτόν θέαμα. Αγέλη σκύλων επιτίθεντο στο κοπάδι του, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν 10 πρόβατα εκ των οποίων το ένα κατέληξε, ενώ τα υπόλοιπα εννέα έχουν υποστεί σοβαρά τραύματα.

Το μαντρί σημειωτέον ήταν περιφραγμένο & παρά αυτού, η περίφραξη δεν στάθηκε ικανή να σταματήσει τις ορέξεις των σκύλων. Απ΄ό,τι μας είπε τα σκυλιά πρέπει να ήταν αδέσποτα.

Για το συμβάν ενημερώθηκε το Α.Τ. Πύλης, η Υπηρεσία του ΕΛΓΑ Τρικάλων, που απέστειλε κλιμάκιο κτηνιάτρων για επιτόπια εκτίμηση της κατάστασης, καθώς & ο Δήμος Πύλης, στον οποίο μέλος της οικογένειας κατέθεσε αίτηση με την οποία ζητάει την περισυλλογή των σκύλων, ώστε να τους γίνουν οι απαραίτητες κτηνιατρικές εξετάσεις(λύσσα κλπ).

Να σημειώσουμε, όπως μας κατέθεσε μέλος της οικογένειας, ότι  ο ΕΛΓΑ για να αποζημιώσει τον παθόντα, πρέπει τα ζώα που δέχθηκαν επίθεση, να έχουν απολέσει τη ζωή τους, να είναι τουλάχιστον ενός έτους & πάνω από τέσσερα, ενώ τα τραυματισμένα δεν αποζημιώνονται, εκτός αν σε διάστημα δύο ημερών από την ημέρα του συμβάντος, καταλήξουν.

 

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Ευχές από την Κατερίνα Παπακώστα