arxiki-copy

Τραγικός απολογισμός για το Βαλομάνδρι με το πρώτο φως της ημέρας, μετά το ισχυρό πλήγμα που δέχτηκε απόψε τα ξημερώματα, σπάζοντας ο Πηνειός στο ύψος μετά την Φωτάδα.

Κυριολεκτικά απόψε τα ξημερώματα μετά τη 1:30, που άρχισε το κακό, ένας δεύτερος Πηνειός διέρρεε μέσα από το χωριό με ορμή, καταστρέφοντας τα πάντα στο διάβα του & σπέρνοντας τον τρόμο στους κατοίκους.

Σήμερα το χωριό μετρά τις πληγές του, καθώς δεν υπάρχει ισόγειο σπιτιού, που να μην έχει πλημμυρίσει, με το ύψος του νερού να φτάνει σε κάποιες περιπτώσεις & το ένα μέτρο, όπως μας δήλωσαν οι κάτοικοι, προκαλώντας τεράστιες ζημιές στον οικιακό εξοπλισμό των σπιτιών.

«Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα» λένε οι κάτοικοι, ενώ πνίγηκαν πάρα πολλά ζώα, καταστράφηκαν αγροτικά προϊόντα, τα οποία ήταν αποθηκευμένα στις αποθήκες & κατέρρευσαν 4-5 πλινθόκτιστα σπίτια.

«Το φωνάζαμε από καιρό  –  μας λένε – ότι το σημείο όπου υπερχείλισε το ποτάμι, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή!» Στην γέφυρα μετά το Βαλομάνδρι & προς τα Ρόγγια, μεγάλο τμήμα της ασφάλτου & σε αρκετό βάθος, αποκολλήθηκε, με αποτέλεσμα να κλείσει σε αυτό το σημείο η κυκλοφορία.

Μηχανήματα του Δ. Τρικκαίων βρίσκονται στο σημείο από νωρίς το πρωί, μπαζώνοντάς το, ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

Από την πρώτη στιγμή στο τραγικό συμβάν προσέτρεξαν μηχανήματα των Δήμων Πύλης & Τρικκαίων, σύσσωμο το Πυροσβεστικό Σώμα του Νομού, καθώς άνδρες της 8ης ΕΜΑΚ Λάρισας  με βάρκες, δίνοντας μάχη όλη νύχτα κατά πρώτον λόγο για τον απεγκλωβισμό των ανθρώπων από τις πλημμυρισμένες οικίες τους & από νωρίς το πρωί, προσπαθώντας η πυροσβεστική να αντλήσει τα νερά από τα σπίτια, ενώ τα μηχανήματα των Δήμων προέβαιναν σε καθαρισμούς, διανοίξεις εξόδων των νερών, αλλά & μπαζώματα, όπου χρειάζονταν.

Μεγάλη όμως η καταστροφή & για την La Farmam, που διατηρεί τις εγκαταστάσεις της, στην είσοδο & δεξιά του Παραπόταμου, δίπλα ακριβώς από τον ρου του Πορταϊκού. Μεγάλες ποσότητες νερού από την πλευρά του Βαλομανδρίου, εισέρρευσαν στο εργοστάσιο, με ανυπολόγιστες ζημιές.

Φωτάδα & Ρόγγια δεν επλήγησαν ιδιαίτερα από τον αποψινό Αρμαγεδώνα, με τους κατοίκους όμως να είναι ανήσυχοι & σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο.

 

gremismeno-copy dscn6537-copy dscn6538-copy dscn6539-copy dscn6540-copy dscn6541-copy dscn6542-copy dscn6543-copy dscn6544-copy dscn6545-copy dscn6546-copy dscn6547-copy dscn6548-copy dscn6549-copy dscn6551-copy dscn6553-copy dscn6554-copy dscn6556-copy dscn6557-copy dscn6558-copy dscn6560-copy

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Τρεις αθλητές του ΑΠΣ ΤΡΙΚΑΛΑ, σε προετοιμασία με την Εθνική, ενόψει του Πανευρωπαϊκού

Τρεις αθλητές του ΑΠΣ ΤΡΙΚΑΛΑ κλήθηκαν σε προετοιμασία με την Εθνική ομάδα, ενόψει του Παν…