dscn6986-arxiki

Τρίτη ημέρα ξενάγησης & επισκέψεων  η χθεσινή,  για τους αντιπροσώπους  του ευρωπαϊκού προγράμματος AgriUrban – URBACT III, που από προχθές βρίσκονται στην περιοχή μας, φιλοξενούμενοι του Δήμου Πύλης, που συμμετέχει στο πρόγραμμα, ως ένας εκ των οχτώ πόλεων-εταίρων.

Μετά την επιστροφή τους από τον ορεινό όγκο του Δήμου & τις εκεί επισκέψεις τους σε παραγωγικές μονάδες της περιοχής ενδεικτικές του χώρου δραστηριοποίησής τους, στις 2:00 το μεσημέρι επισκέφθηκαν τον ιστορικό Ι.Ν. της Πόρτας Παναγιάς. Εκεί τους υποδέχθηκαν ο πατήρ Βησσαρίων, Βαρθολομαίος & Ιγνάτιος, με τον πατήρ Βησσαρίωνα, αρχικά να δίνει πληροφορίες για την ιστορικότητα του Ναού & την αρχιτεκτονική του δομή & εν συνεχεία να τους ξεναγεί στο εσωτερικό του ναού & τον αύλειο χώρο αυτού. Κατά την αποχώρησή τους οι ενθουσιασμένοι επισκέπτες, έλαβαν ως δώρο, καρτ ποστάλ με την ψηφιδωτή εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου(Πόρτα Παναγιά), τον ιερό Ναό & την τοξωτή γέφυρα στον Πορταϊκό ποταμό.

Εν συνεχεία μετέβησαν & ξεναγήθηκαν στην γαλακτοβιομηχανία ¨ΤΥΡΑΣ» & στην γαλακτοπαραγωγική μονάδα του κ. Καλέτση στο Παλαιομονάστηρο. Τελευταίος σταθμός των επισκέψεών τους, το αποστακτήριο του κου Αχιλλέα Περγαντή στην Πύλη, όπου λεπτομερώς τους αναλύθηκε η όλη διαδικασία παρασκευής του ντόπιου τσίπουρου & είδαν από κοντά το περίφημο «ΚΕΛΑΡΙ ΠΕΡΓΑΝΤΗ»

Κατόπιν μετέβησαν στο αναψυκτήριο «Σκαμνιές» στην Πηγή, όπου ο Δήμαρχος δεξιώθηκε τους καλεσμένους του, με  το μενού να περιλαμβάνει τοπικά παραδοσιακά εδέσματα.

Στην σύντομη ομιλία του ο κ. Μαράβας ευχαρίστησε τους ευρωπαίους εκπροσώπους του προγράμματος AGRI URBAN-URBACT III, για την εδώ παρουσία τους,  την ομάδα εργασίας του προγράμματος από πλευράς Δήμου Πύλης, την δημοτική του ομάδα & τον τοπικό Τύπο, κάνοντας ταυτόχρονα μνεία για την ελληνική φιλοξενία και όσον αφορά στο Δήμο Πύλης, είπε ότι πάντα θα υπάρχει μια ανοιχτή «αγκαλιά» & «Πόρτα», για μελλοντική φιλοξενία.

Τέλος σχολιάζοντας ο Δήμαρχος & την δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας, έκλεισε το σύντομο χαιρετισμό του με μια περίφημη καυστική ατάκα: «Ελπίζουμε να μπορέσουμε να μειώσουμε το χρέος, για να μας δανείσετε ξανά & να περάσουμε καλύτερα».

Στη συνέχεια το λόγο είχε το τραγούδι & ο χορός made in Greece, που οι ξένοι καλεσμένοι, δεν κατέβηκαν στιγμή από την πίστα, δηλώνοντας όπως φάνηκε, FUN του ζεϊμπέκικου, χασαποσέρβικου & του συρτάκι dance, υποσχόμενοι,  λείαν συντόμως να επισκεφθούν ξανά το Δήμο Πύλης, μένοντας με τις καλύτερες των εντυπώσεων!

 

 

dscn6939 dscn6942 dscn6943 dscn6944 dscn6945 dscn6946 dscn6947

 

dscn6950 dscn6954 dscn6955 dscn6957 dscn6959 dscn6962 dscn6963 dscn6964 dscn6965 dscn6966 dscn6967 dscn6968 dscn6971 dscn6973 dscn6975 dscn6978 dscn6983

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Ρεκόρ συμμετοχών στις «Λαζαρίνες 2024» στα Τρίκαλα 

Πάνω από 500 οι συμμετοχές από μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων είτε ομαδικά είτε ατομικά …