pinakides

Η μείωση του εισοδήματος των πολιτών, σε συνδυασμό με την υποχρέωση καταβολή των ασφαλίστρων, των τελών κυκλοφορίας, αλλά και των δαπανών συντήρησης των οχημάτων, οδήγησαν εκατοντάδες Τρικαλινούς να καταθέσουν και φέτος τις πινακίδες κυκλοφορίας στην Εφορία.
Πινακίδες κυκλοφορίας - Τρίκαλα
Η σημερινή, τελευταία ημέρα λήξη της παράτασης που είχε δώσει το Υπουργείο Οικονομικών για την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας όπως επίσης και της εξόφλησης των Τελών Κυκλοφορίας για το 2017, βρήκε πολλούς συμπολίτες στο γκισέ του αρμόδιου Γραφείου Αυτοκινήτων της Δ.Ο.Υ., με τον αριθμό των αιτούντων να είναι λίγο μικρότερος σε σχέση με το 2015. Ειδικότερα, ο αριθμός των πινακίδων επιβατικών αυτοκίνητων και μοτοσικλετών ιδιωτικής χρήσης που παραδόθηκαν σε όλη τη διάρκεια του 2016, έφτασε τις 2.250, ενώ πέρυσι είχαν κατατεθεί 2.464.

Την τετραετία 2011-2014 κατατέθηκαν συνολικά 9.863, εκ των οποίων οι 2.117 το 2011, οι 2.259 το 2012, οι 3.155 το 2013 και οι 2.332 το 2014. Με βάση τα παραπάνω, στην εξαετία 2011-2016 κατατέθηκαν περισσότερες από 14.500 πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ περίπου το 15% των κατατιθέμενων πινακίδων αφορά το μοναδικό όχημα του νοικοκυριού που τις παραδίδει. Μετά την παράδοσή τους, οι ιδιοκτήτες συνήθως ακινητοποιούν τα οχήματα, ενώ σε μικρότερο βαθμό προχωρούν σε πωλήσεις είτε των αυτοκινήτων είτε των μοτοσικλετών τους.

Από την περσινή χρονιά, καταγράφονται, δε, και περιπτώσεις πολιτών οι οποίοι επειδή αδυνατούν να καταβάλλουν τα ποσά που αντιστοιχούν στα τέλη κυκλοφορίας, παραδίδουν τις πινακίδες κατά περιόδους, πληρώνοντας μέρος των τελών που αντιστοιχεί, δικαίωμα που τους δίνει από πέρυσι σχετική τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών. Να σημειωθεί ότι όποιος δεν έχει καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας αλλά δεν έχει εξοφλήσει και τα Τέλη Κυκλοφορίας, αυτομάτως θα του βεβαιωθεί στο Taxisnet το διπλάσιο ποσό των Τελών Κυκλοφορίας του οχήματός του.
Πινακίδες κυκλοφορίας - Τρίκαλα

ert.gr

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Κατανυκτική απόδοση των ύμνων της Μ. Εβδομάδας σε εκδήλωση στα Τρίκαλα

Τους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας έψαλαν ιεροψάλτες στα Τρίκαλα το βράδυ της Παρασκευής 26…