ekpaideytikoi

Την αντίδραση των Τρικαλινών εκπαιδευτικών προκάλεσε
η αιφνιδιαστική εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για τον προσδιορισμό των οργανικών κενών και πλεονασμάτων της επόμενης σχολικής χρονιάς 2017-2018, με πιεστικά μάλιστα χρονικά περιθώριο κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα και τη στιγμή που είναι κλειστά τα σχολεία.

Η δυσφορία των εκπαιδευτικών καταγράφηκε σήμερα το πρωί με παραστάσεις διαμαρτυρίας και υποβολή σχετικών υπομνημάτων στους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Χρήστο Μπουλούμπαση και Βάσω Κάκλα αντίστοιχα, τόσο από εκπροσώπους της Διοίκησης της τοπικής ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, όσο και από τους εκπαιδευτικούς τους ΠΑΜΕ με μαζική παρουσία στις Διευθύνσεις.

Ανάλογη διαμαρτυρία έγινε και από τους αιρετούς της ΕΛΜΕ Ευάγγελο Κίττο και Ουρανία Παπαζεύκου, με καταγγελία και κατάθεση σχετικής ανακοίνωσης της ΟΛΜΕ, απέχοντας δε και από τη συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Η ΟΛΜΕ ζητά τη απόσυρση της εγκυκλίου και την έκδοση νέας η οποία να ορίζει νέες προθεσμίες μετά το άνοιγμα των σχολείων, επισημαίνοντας πως “με την εγκύκλιο εγείρονται σοβαρά εργασιακά και θεσμικά ζητήματα, καθώς η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας παραβιάζει εκ νέου εργασιακά δικαιώματα”. Συμπληρωματικά, η ΕΛΜΕ Τρικάλων τονίζει την πάγια θέση του συνδικαλιστικού κινήματος για “συμπλήρωση των πινάκων οργανικών κενών και πλεονασμάτων με τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων και όχι αποκλειστικά και μόνο από τον Διευθυντή του σχολείου”.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

Καταγγελτική και η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, κάνοντας λόγο για “διαδικασίες fast track που διαμορφώνουν πλασματικά πλεονάσματα, κλείνουν τμήματα και περικόπτουν προσλήψεις αναπληρωτών!”, ζητώντας την απόσυρση της εγκυκλίου. Σημειώνεται, χαρακτηριστικά, πως “…το Υπουργείο, συνεχίζοντας την εισαγωγή “νέων ηθών”, επικαλείται τον έγκαιρο προγραμματισμό των μεταθέσεων για να δικαιολογήσει την υλοποίηση αυτής της διαδικασίας δύο μήνες νωρίτερα, όταν οι πάντες γνωρίζουν ότι οι μεταθέσεις έχουν ελαχιστοποιηθεί και ότι οι πραγματικές στοχεύσεις είναι εντελώς διαφορετικές, διαμορφώνοντας κενά και πλεονάσματα στο πλαίσιο της συνολικότερης αντιλαϊκής πολιτικής…”.

“Είναι φανερό πως οι εξελίξεις που δρομολογούνται χτυπούν μορφωτικά δικαιώματα μαθητών και εργασιακές σχέσεις εκπαιδευτικών, με ασφυκτικότερη πίεση για περιστολή των δαπανών που αφορούν μισθοδοσίες στην Παιδεία και αναδιαρθρώσεις – αξιολόγηση δομών στο εκπαιδευτικό σύστημα, που θα έχουν ως συνέπεια καρατόμηση τμημάτων, ιδιαίτερα στα Επαγγελματικά Λύκεια και νέο κόφτη στις προσλήψεις αναπληρωτών…”, αναφέρουν -μεταξύ άλλων- ο εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ.

ert.gr

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Απόλαυση η βαρκάδα στον Ληθαίο…

Για βαρκάδα στον Ληθαίο, ξανά, μετά τις πλημμύρες. Η e-trikala ΑΕ ανακατασκεύασε την προβλ…