Print

Ενημερωτική ημερίδα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας διοργανώνεται σήμερα Πέμπτη 1 Ιουνίου στα Τρίκαλα, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Τρικκαίων, την Ομάδα “Εθελοντές Τρικάλων”, την Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας, τη Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας (Τμήμα Ιατρικής) και τη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η ημερίδα, η οποία είναι αφιερωμένη στον αείμνηστο νευρολόγο του Νοσοκομείου Τρικάλων Ιωάννη Παπακωνσταντίνου θα πραγματοποιηθεί στις 7:00 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και έχει ως τίτλο “Σκλήρυνση κατά πλάκας: από το φόβο στην αισιοδοξία”. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εισηγήσεις από τους:

* Γεώργιο Χατζηγεωργίου (Καθηγητή Νευρολογίας-Τμήμα Ιατρικής, Διευθυντή Νευρολογικής Κλινικής ΠΓΝΛ Τμήμα Ιατρικής Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας) με θέμα “Πολλαπλή Σκλήρυνση: Παθογένεια και Θεραπευτικοί Στόχοι”

*Κωνσταντίνο Μπονώτη (Επίκουρου Καθηγητή Ψυχιατρικής, Διευθυντή Ψυχιατρικής Κλινικής ΠΓΝΛ Τμήμα Ιατρικής Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας) με θέμα “Ψυχολογικές Διαστάσεις στους Πάσχοντες από Πολλαπλή Σκλήρυνση”

*Αντωνία Καλτσάτου (Kλινική Eργοφυσιολόγου, Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Φυσιολογίας Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας) με θέμα “Η άσκηση ως μέση προαγωγής της ποιότητας ζωής των ασθενών με πολλαπλή σκλήρυνση” και
*Αναστάσιο Ωρολογά (Καθηγητή Νευρολογίας, Διευθυντή Α’ Νευρολογικής Κλινικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και προέδρου του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρίας για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας) με θέμα “Τα 25 χρόνια της Ελληνικής Εταιρείας για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας και το έργο της”.

Των εισηγήσεων θα προηγηθούν προσφωνήσεις και χαιρετισμοί από τον πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων και εντεταλμένος σύμβουλο σε θέματα εθελοντισμού Μιχάλη Λάππα, τον Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Εταιρίας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας Κωνσταντίνο Μιχαλάκη και τον δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου.

Τον συντονισμό της ημερίδας θα έχουν ο Καθηγητής Νευρολογίας Γεώργιος Χατζηγεωργίου και η Ελένη Πολύζου, Αναισθησιολόγος – Διευθύντρια Ε.Σ.Υ. του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων και συντονίστρια του Τομέα Υγείας της Ομάδας Εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων.

 ert.gr
Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Το πρόγραμμα Εορτασμού στα Τρίκαλα στις 9/5, των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης,  κατά του Ναζισμού και Φασισμού

  Η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, καθιερώθηκε ως ημέρα Πανελλαδικ…