eidiki agwgi

Στην αρχή του πεζοδρόμου της Ασκληπιού συγκεντρώθηκαν χθες γονείς των οποίων τα παιδιά χρήζουν ειδικής αγωγής, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την ειδική αγωγή.

Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι, συντονισμένα το υπουργείο Υγείας και Παιδείας θέλουν να εντάξουν τους ειδικούς θεραπευτές στον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να καλύπτονται οι θεραπείες των παιδιών, μέσω του Οργανισμού. Αυτό θα οδηγήσει σε μείωση των σχετικών δαπανών, οπότε πολλά παιδιά θα μείνουν χωρίς ειδική αγωγή στο μέσον της χρονιάς. Επισημαίνουν δηλαδή ότι η προτεινόμενη σύμβαση από το υπουργείο Υγείας παρουσιάζει σοβαρότατα προβλήματα και ελλείψεις, με ελλιπή νομική τεκμηρίωση, έχει ανακρίβειες και ελλείψεις ως προς τις υπηρεσίες, τους επαγγελματικούς κλάδους, το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο κ.ο.κ., μεροληπτεί δε μονομερώς και υπερβολικά υπέρ του ΕΟΠΥΥ.

ειδκή αγωγή

Ζητούν, μεταξύ άλλων, τον ΕΟΠΥΥ να ορίσει παράταση του ισχύοντος καθεστώτος κάλυψης δαπανών “Ειδικής Αγωγής” για τους ασφαλισμένους, ελάχιστης διάρκειας τριμήνου κατά το οποίο θα δοθεί η ευκαιρία να διαπραγματευτεί ο κλάδος ουσιαστικά και να δρομολογηθούν οι προϋποθέσεις για τη βιωσιμότητα της παροχής υπηρεσιών “Ειδικής Αγωγής”.

Πέραν αυτού, οι γονείς επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση δημιουργεί ισχυρότερες προϋποθέσεις από τη μία για παραπέρα μείωση των θεραπειών των μαθητών (μείωση 45% σε σχέση με πέρσι), και από την άλλη υιοθετούν αυστηρά προαπαιτούμενα που ακυρώνουν τη δημιουργία μικρότερων τμημάτων όταν υπάρχουν μαθητές με διαγνώσεις από δημόσιους φορείς. Οι μεθοδεύσεις αυτές θα αναγκάσουν τις οικογένειες των μαθητών με αναπηρία να βάλουν ακόμα βαθύτερα το χέρι στην τσέπη για τις θεραπείες τους και θα οδηγήσουν στα «πίσω θρανία» πολλούς μαθητές με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες, αφού αυτοί οι μαθητές θα «χαθούν» σε πολυπληθή τμήματα.

ειδική αγωγή 4

Για όλους τους παραπάνω λόγους γονείς από τα Τρίκαλα διαμαρτυρήθηκαν σήμερα για το θέμα της ειδικής αγωγής καλώντας όλους τους Τρικαλινούς σε συμπαράσταση. Η συγκέντρωση ήταν πολυπληθής, ενώ τη συμπαράστασή τους μέσω της παρουσίας τους δήλωσαν και μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 5ου δημοτικού σχολείου Τρικάλων. Μάλιστα, εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρουν τα εξής: «Είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα, που δεν αφορά μόνο τους γονείς που έχουν παιδιά που χρήζουν ειδικής αγωγής, αλλά όλους τους γονείς. Κι αυτό γιατί, η μείωση δαπανών από τον ΕΟΠΠΥ θα οδηγήσει αρκετές οικογένειες, αναμφισβήτητα, στην διακοπή της θεραπείας των παιδιών τους και αυτό στη συνέχεια θα προκαλέσει δυσλειτουργία στο εκπαιδευτικό περιβάλλον και κατά συνέπεια στο σύνολο του εκπαιδευτικού συστήματος.

Συμπαραστεκόμαστε ως γονείς που θέλουμε όλα τα παιδιά να έχουν πρόσβαση και δικαίωμα σε μία καλύτερη ζωή, χωρίς προβλήματα».

ειδική αγωγή 3

Τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν επίσης στη σημερινή συγκέντρωση δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γιώργος Καΐκης καθώς και ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

ert.gr

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Πωλούνται Δύο Loft/Μονοκατοικίες Στη Γελανθη Καρδίτσας

Διατίθενται προς πώληση 2 Loft / Μονοκατοικίες σε οικόπεδο 1100 τ.μ στη Γελάνθη του Δήμου …