domes-copy

Tετ α τετ με κυβερνητικούς βουλευτές και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, είχαν προχθές Παρασκευή,  οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Τρικκαίων, επιδιώκοντας για μία ακόμη φορά να λάβουν ξεκάθαρες απαντήσεις για το μέλλον τόσο των Δομών, όσο και των ωφελούμενων από αυτές, τρεις μόλις εβδομάδες πριν από τη λήξη των προγραμμάτων κατά της φτώχειας που υλοποιούν ο Δήμος Τρικκαίων και η Ανώνυμη μη Κυβερνητική Εταιρεία (ΑμΚΕ) “Συνειρμός”.

Οι εργαζόμενοι, εκμεταλλεύτηκαν την παρουσία των πολιτικών παραγόντων στα Τρίκαλα λόγω της σύσκεψης για τον οδικό άξονα Ε-65 και αφού προηγουμένως είχαν αναρτήσει πανό έξω από το Δημαρχείο, “μπλόκαραν” -αρχικά- τον βουλευτή της Ν.Δ. Κώστας Σκρέκα και στη συνέχεια τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σάκη Παπαδόπουλο, Χρήστο Σιμορέλη και Παναγιώτα Δριτσέλη στην είσοδο του δημαρχιακού καταστήματος.

Οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές ζήτησαν την κοινοβουλευτική τους παρέμβαση προς τα συναρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να μην διακοπεί η λειτουργία του Κοινωνικού Εστιατορίου που προσφέρει καθημερινά 180 μερίδες φαγητού αλλά και του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων που φροντίζει την ατομική υγιεινή και καθαριότητα σε περισσότερους από 50 πολίτες ημερησίως.

Απαντήσεις, πάντως, δεν μπόρεσαν να δοθούν τόσο από τους βουλευτές, όσο και από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, παρά μόνον κάποιες ολιγόμηνες “προτάσεις σωτηρίας” των Δομών. Μία εξ’ αυτών, από τον Περιφερειάρχη, για αίτημα δίμηνης παράτασης λειτουργίας τους προς την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, την οποία δεσμεύτηκε ότι “θα πιέσει” και ο βουλευτής Σάκης Παπαδόπουλος, ενώ για αντίστοιχες παρεμβάσεις δεσμεύτηκαν και οι βουλευτές Χρήστος Σιμορέλης και Παναγιώτα Δριτσέλη.

Τα αρχικά, πάντως, δεδομένα για “λουκέτο” από την 1η Νοεμβρίου τριών εκ των πέντε Κοινωνικών Δομών (μαζί και το Γραφείο Διαμεσολάβησης) δεν έχουν αλλάξει προς ώρας, με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας να δηλώνει πως “ουδέποτε υποβλήθηκε αίτημα από τον Δήμο Τρικκαίων για τη συνέχιση των Δομών”, αιτιολογώντας την καθυστέρηση δημοσιοποίησης της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος ως Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο τελευταίος, ωστόσο, μετέφερε προς τους εργαζόμενους την πρόθεση της Περιφέρειας “να ακολουθήσει 2η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια ” για τις τρεις Δομές που παραμένουν μετέωρες, με την 1η πρόσκληση να αφορά μόνο στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στο Κοινωνικό Φαρμακείο.

ert.gr

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Το Πασχαλινό Μήνυμα του Θανάση Λιούτα

Αγαπητές φίλες και φίλοι, Από καρδιάς εύχομαι σε όλες και όλους, η φετινή Ανάσταση να γεμί…