etap (2) arxi

Ένας εκ των 8 σταθμών & η πόλη της Πύλης χθες Δευτέρα 19/9 για το Bike Odyssey, όπου στον χώρο του Δημαρχείου πραγματοποιήθηκαν οι απονομές στους αθλητές για τον τερματισμό τους στη διαδρομή: Μέτσοβο-Πύλη, ενώ σήμερα το πρωί έγινε αναχώρηση για λίμνη «Πλαστήρα».

Τις απονομές έκαναν, η κα Μαρίνα Πανάγου/πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλης, ο κ. Κ. Κρούπης/δημ. σύμβουλος, ο κ. Βασ. Πανάγος/Δ/ντής Γυμνασίου Πύλης & ο Αλεξ. Σχορετσιανίτης/αντιπρόεδρος του ΟΠΟΠ.

Να πούμε εδώ, πως δύο ποδηλάτες, μέλη του ΟΠΟΠ, ο Αθαν. Κουτσογιάννης & Ανδρ. Γκλαβάς, ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου, κατά τις απονομές με προορισμό την Πύλη.

Το Bike Odyssey είναι ένας 8ήμερος XC (Cross Country) ποδηλατικός αγώνας που διασχίζει την οροσειρά της Πίνδου. Είναι ο δυσκολότερος αγώνας στην Ελλάδα και ένας από τους δυσκολότερους παγκοσμίως.

Η έναρξη έγινε στο χωριό Σμίξη του Δήμου Γρεβενών και θα διασχίσει την οροσειρά της Πίνδου τερματίζοντας στην πόλη της Ναυπάκτου του Δήμου Ναυπακτίας.

Ο αγώνας είναι open και ομαδικός (ομάδες των δύο) και συμμετέχουν όλοι (ενήλικες) ασχέτου ηλικίας, είτε διαθέτουν είτε όχι δελτίο αθλητού, που γνωρίζουν ορεινή ποδηλασία / ποδηλασία δρόμου και έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση. Υπάρχουν οι εξής κατηγορίες:

    • Ανδρών
    • Μικτή
    • Γυναικών
    • Μάστερ Ανδρών ( το άθροισμα της ηλικίας των 2 συμμετεχόντων κυμαίνεται μεταξύ των 80 και 100 ετών)
    • Senior Μάστερ Ανδρών ( το άθροισμα της ηλικίας των 2 συμμετεχόντων να υπερβαίνει τα 100 έτη).

Η διαδρομή έχει συνολικό μήκος 600 χλμ., 25.000 υψομετρικές διαφορές και περνάει από 57 χωριά της ορεινής Ελλάδας διασχίζοντας την οροσειρά της Πίνδου. Υπάρχουν λίγα ασφάλτινα τμήματα, αρκετά μονοπάτια, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό της διαδρομής του αγώνα καλύπτεται από χώμα.

Ο αγώνας αποτελείται από επτά στάδια και έναν πρόλογο και έχει 8 χωριά-σταθμούς. Στον πρόλογο γίνεται αγώνας mtb και έχει σαν αφετηρία και τερματισμό την πλατεία του πρώτου χωριού-σταθμού. Στα υπόλοιπα στάδια έχει σαν αφετηρία την πλατεία ενός χωριού-σταθμού και τερματισμό την πλατεία του επόμενου χωριού-σταθμού.

 

DSCN9985 DSCN9988 DSCN9989

DSCN9970 DSCN9971 DSCN9974 DSCN9976 DSCN9977 DSCN9978 DSCN9980 DSCN9982 DSCN9983 DSCN9984 DSCN9991 DSCN9992 etap (1) etap (3)

 

 

 

Load More Related Articles
Load More In Αθλητικά
Comments are closed.

Check Also

Σε υψηλό επίπεδο η εκπαίδευση των ειδικευόμενων Γενικών Ιατρών στο Ν. Τρικάλων…

Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 6ου Πανελληνίου Συνεδρίου Γενικής/Οικο…