ai giorgis arxiki

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου, Κυριακή 23 Απριλίου 2017 πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου του ομώνυμου μοναστηριού στο Μυρόφουλλο Τρικάλων. Ένα ιστορικό μοναστήρι με πρώτη αναφορά σε χρυσόβουλο του 1336 μ.Χ., ενώ ο ναός του Αγίου Γεωργίου ως καθολικό της μονής ανεγέρθηκε το 1815.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Μυροφύλλου Τρικάλων διοργανώνει το «Τραπέζι του Αη Γιώργη». Μετά τη Θεία Λειτουργία και τον πατροπαράδοτο «χορό των γερόντων», θα μοιραστεί σε όλους τους παρευρισκόμενους παραδοσιακό «καζάνι» με πρόβειο και μανέστρα, που θα ετοιμάσουν τα μέλη του συλλόγου, ύστερα από προσφορές και δωρεές Μυροφυλλιτών μελών και φίλων του συλλόγου.

Προς διευκόλυνση της μετακίνησης των προσκυνητών, ο Σύλλογος Μυροφύλλου Τρικάλων έχει κανονίσει την αυθημερόν  μετάβαση λεωφορείου στο Μυρόφουλλο και επιστροφή. Όποιος επιθυμεί να μεταβεί με το λεωφορείο, μπορεί να επικοινωνήσει στα παρακάτω τηλέφωνα : 6973 034 272 (Κώστας Ράπτης), 6972 233 260 (Δημήτριος Κατσαντώνης), 6977 238 130.

ai giorgis

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Το πρόγραμμα Εορτασμού στα Τρίκαλα στις 9/5, των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης,  κατά του Ναζισμού και Φασισμού

  Η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, καθιερώθηκε ως ημέρα Πανελλαδικ…