Elati (1)

Για τις ανάγκες του άρθρου μας σχετικά με την πλακόστρωση που γίνεται στην κεντρική & πολυδιάβατη οδό της Ελάτης (Ελάτη-Βροντερό), βρεθήκαμε χθες, Παρασκευή βράδυ, που πάρ’ αυτά κατορθώσαμε να συνδυάσουμε με μια ανέλπιστα όμορφη & συνάμα εποικοδομητική «έξοδο», μιας & η συνάντησή μας με παλιούς, καλούς παιδικούς φίλους, μας γύρισε πολλά χρόνια πίσω & αναπολώντας καλές & αξέχαστες στιγμές, μας χαλάρωσε κάπως από τους νευρωτικούς καθημερινούς ρυθμούς!

Τα έργα λιθόστρωσης ξεκίνησαν από την δημ. Αρχή στα μέσα Ιουνίου & αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη. Μέχρι αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί το 60% του έργου, περίπου 180μ & απομένουν άλλα 100μ περίπου μέχρι την ολοκλήρωσή του. Έργο το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το «Πράσινο Ταμείο» & ήταν επιβεβλημένο να κατασκευαστεί, καθώς εξυπηρετεί τον τουριστικό ρόλο της Ελάτης στην περιοχή.

Ο μέχρι πρότινος ασφάλτινος δρόμος που έχει πλακωστρωθεί, άλλαξε άρδην το σκηνικό, καθώς πλέον έχει μεταμορφωθεί σε ένα γραφικό πέτρινο καλντερίμι, που με την πρώτη ματιά σκλαβώνει τον περιπατητή-επισκέπτη. Η πέτρα είναι αυτή που προσδίδει πάντα γραφικότητα στους δρόμους, που καθώς όπως πέφτουν το φως & οι σκιές πάνω στους λίθους, δημιουργείται ένα γοητευτικό κλίμα, που σφραγίζει με παράδοση κάθε πετρόχτιστη πόλη. Στην Ελλάδα, ως γνωστόν, πολλοί οικισμοί τιμούν την πέτρα, με τα καλντερίμια τους να αποζημιώνουν κάθε επισκέπτη. Αυτό κάνει & η Ελάτη.

Κατόπιν ήρθε η συνάντηση με τους φίλους, που αγκυροβολώντας στην ταβέρνα «Δειπνοσοφιστής», δεχθήκαμε αδιαμαρτύρητα την περιποίηση του Στέφανου, δοκιμάζοντας δύο μπουκάλια κρασί από το πλούσιο κελάρι του. Κρασιά 15ετούς ωρίμανσης, που με την ζωηράδα, ευλυγισία & φρεσκάδα τους, μας κατέκτησαν κυριολεκτικά!

Κρασιά, που ανάμεσα στα άλλα προσόντα τους, έχουν & τη μοναδική ικανότητα να αναδεικνύουν τα υπέροχα πιάτα του «Δειπνοσοφιστή», που με περισσή φροντίδα ετοιμάζει κάθε φορά ο Στέφανος για τους πελάτες του.

Elati (2) Elati (3) Elati (5)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Ανακοίνωση με αφορμή περιστατικό φερόμενης διάρρηξης στο Υπουργείο Εσωτερικών

Από το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνονται τα εξής: Αναφορικά με περιστατικό φερόμενης διά…