ΚΚΕ Τρικάλων

Στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που συζητήθηκε την Πέμπτη 23 Φλεβάρη στην ολομέλεια της βουλής με θέμα (συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του κανονισμού ΕΕ ΕΥΡΑΤΟΜ 1141/2014 η Ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Διαμάντω  Μανωλάκου πέρα από τα άλλα άρθρα του νομοσχεδίου ανέδειξε μια ακόμα αντιδραστική πτυχή του νομοσχεδίου παρουσιάζοντας τα άρθρα που αφορούν τους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ).

Όπως σημείωσε η βουλευτής του ΚΚΕ αυτό που προωθείται «είναι οι κατευθύνσεις της Οδηγίας 2000 της ΕΕ για το νερό που το καθιστά με τον πιο ωμό τρόπο ένα ακόμη ακριβό εμπόρευμα για τους λίγους όλης της Ευρώπης, αντί να αντιμετωπίζεται σαν αγαθό της φύσης στην υπηρεσία του ανθρώπου». Ανέφερε ότι η μεταφορά των ΤΟΕΒ στις περιφέρειες σημαίνει αυτόματα συγχωνεύσεις και συρρίκνωση και σταδιακή ιδιωτικοποίηση, αφού, εκτός από την υποχρηματοδότηση των ΟΤΑ, μια σειρά Διευθύνσεις στις Περιφέρειες καταργήθηκαν με τον «Καλλικράτη», ενώ δεν υπάρχει προσωπικό. Γι’ αυτό, άλλωστε, αντιδρούν οι ΟΤΑ.

    «Ταυτόχρονα – πρόσθεσε – θα προωθηθεί η τιμολόγηση του αρδευτικού νερού με νέα χαράτσια για τους αγρότες – ήδη στην αιτιολογική έκθεση το περιγράφετε – και, μάλιστα, με προμήθεια είσπραξης ύψους 2,5% από τους ΤΟΕΒ για την είσπραξή τους. Την ίδια στιγμή, απαλλάσσετε από τα περιβαλλοντικά τέλη και τα «πράσινα» ταμεία τους μεγαλοεπιχειρηματίες στον τομέα της Ενέργειας». Ζήτησε την απόσυρση της ρύθμισης, τονίζοντας ότι «οι υπηρεσίες εγγείων βελτιώσεων μπορούν να ανασυσταθούν και να προσφέρουν μόνο αν στελεχωθούν με το αναγκαίο προσωπικό και εξοπλιστούν με σύγχρονα μέσα, όπως ζητούν οι σύλλογοι και η Ομοσπονδία εργαζομένων στις Περιφέρειες. Και κυρίως, λέμε όχι στο χαράτσωμα που ετοιμάζετε για τους αγρότες. Το νερό πρέπει να είναι δημόσιο αγαθό για τους πολλούς και όχι εμπόρευμα για τους λίγους».

Εμείς καταψηφίζουμε το άρθρο και ζητάμε να αποσυρθεί.

 

 

          Κ.Ο.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Load More Related Articles
Load More In Θετταλών Τόπος
Comments are closed.

Check Also

Πιστοποιημένο Green Data Center η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και την ενδυνάμωση της υπεύθυνης εν…