r.k pic3

Στις 31 Οκτωβρίου κάθε έτους άνθρωποι από τις Η.Π.Α,το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία αλλά κ σε άλλες ευρωπαΐκές πόλεις γιορτάζουν το HALLOWEEN.

Έτσι, κ το R.K δεν θα μπορούσε να απέχει από την γιορτή αυτή καθώς σκοπός μας δεν μόνο η εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας αλλά και των πολιτισμικών κ πολιτιστικών στοιχείων αυτής.

                                    ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ HALLOWEEN??

Το Halloween θυμίζει σαν ιδέα τις ελληνικές Απόκριες, όμως διαφοροποιείται κατά πολύ από αυτές, καθώς έχει περισσότερο μυστικιστική χροιά. Αποτελεί εξέλιξη της αρχαίας Κελτικής γιορτής του Samhain (προφ. <σόγουϊν>), που ήταν η Γιορτή των Νεκρών. «Samhain» στα παλιά ιρλανδικά σημαίνει «τέλος του καλοκαιριού».

Για τους Κέλτες η 31η Οκτωβρίου σημάδευε το τέλος της συγκομιδής και την αρχή του χειμώνα, και ταυτόχρονα η αλλαγή της εποχής ήταν και μια γέφυρα ανάμεσα στον πάνω κόσμο και στον κόσμο των νεκρών. Οι παραδόσεις λένε ότι τη συγκεκριμένη μέρα ερχόμαστε πιο κοντά με τον κόσμο των πνευμάτων. Επίσης, η μαγεία γίνεται πιο δυνατή, και υπάρχει έξαρση σε οποιαδήποτε υπερφυσική δραστηριότητα.
Στη σημερινή της μορφή, η γιορτή δεν ασχολείται πια με τα φαντάσματα και τα κακά πνεύματα, αλλά περισσότερο με διασκέδαση, γιορταστικές μεταμφιέσεις και γλυκίσματα. Με την πάροδο των χιλιετιών, η γιορτή εξελίχθηκε από σκοτεινή παγανιστική τελετή σε μέρα χαράς και μεταμφιέσεων, παίρνοντας πιο ‘χριστιανικό’ χρώμα, με εύθυμες παρελάσεις και κεράσματα γλυκών σε παιδιά και ενήλικες.

Τα χρώματα που συνδέονται με τη γιορτή είναι το πορτοκαλί και το μαύρο. Το πορτοκαλί συμβολίζει τη φθινοπωρινή σοδειά και το μαύρο τον θάνατο και, γενικά, τον «άλλο κόσμο». Υποτίθεται ότι την παραμονή των Αγίων Πάντων δεν τρώνε κρέας και αυτό εξηγεί την πληθώρα των νηστίσιμων εδεσμάτων που έχουν συνδεθεί με την ημέρα, όπως οι κολοκύθες, τα καραμελωμένα μήλα κ.ά

Όσο αναφορά το μασκάρεμα την μέρα αυτή μια εξήγηση που έχει δοθεί είναι ότι παλιά πίστευαν πως οι ψυχές των πεθαμένων περιπλανώνται στη Γη ως την Ημέρα των Αγίων Πάντων. Το βράδυ, λοιπόν, πριν από τη γιορτή, πριν από το Halloween δηλαδή, οι ψυχές είχαν την τελευταία τους ευκαιρία να εκδικηθούν όποιον τους έκανε κακό ενώ ζούσαν, οπότε, όσοι θεωρούσαν ότι υπήρχε λόγος να ανησυχούν, μεταμφιέζονταν για να μην τους αναγνωρίσει το πνεύμα που ζητούσε εκδίκηση.

                TRICK OR TREAT?

             HAPPY HALLOWEEN

r.k pic2

IMG_20171022_132529 IMG_20171022_195024 IMG_20171022_195223 IMG_20171030_170101 r.k pic

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Ανακοίνωση με αφορμή περιστατικό φερόμενης διάρρηξης στο Υπουργείο Εσωτερικών

Από το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνονται τα εξής: Αναφορικά με περιστατικό φερόμενης διά…