katalipsi-epal

Με ρεβανσισμό και εκδικητικότητα αντιμετώπισαν οι διοικούντες τους μαθητές του 4ου ΕΠΑ.Λ. Καλαμάτας οι οποίοι χρησιμοποίησαν την κατάληψη ως μέσο διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους, πρακτική η οποία υπάρχει διευρυμένα από την απαρχή των κοινωνικών αγώνων, γεννημένη μέσα στο μαθητικό, φοιτητικό και ευρύτερα εκπαιδευτικό κίνημα. Με λογική σχέσης επιχείρησης – εργαζόμενου, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Π. Πετρόπουλος έκοψε αρκετά πράγματα στους μαθητές για 15 μέρες αγώνα. Πάλι καλά που τους δίνει την δυνατότητα να δώσουν και εξετάσεις..

Γράφει ο Λεωνίδας Βουρλιώτης

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Π. Πετρόπουλου, ύστερα από εισήγηση του Διευθυντή ΔΕ Μεσσηνίας, για την αναπλήρωση των απολεσθεισών ωρών διδασκαλίας- λόγω καταλήψεων – στο 4ο ΕΠΑ.Λ. Καλαμάτας, που διήρκησαν 15 ημέρες, αποφασίστηκε:

1) Περικοπή πέντε περιπάτων

2) Μη πραγματοποίηση της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού

3) Περικοπή μονοήμερης εκδρομής

4) Περικοπή τριών διδακτικών επισκέψεων

5) Περικοπή μιας εκπαιδευτικής επίσκεψης

6) Αξιοποίηση δύο σχολικών εορτών (με παράλληλη πραγματοποίηση των εορτών και των μαθημάτων)

Τα παραπάνω δείχνουν την τιμωριτική στάση και εφαρμογή του νόμου από την Διεύθυνση απέναντι στους αγώνες των μαθητών οι οποίοι διεκδικούν τα αυτονόητα. «Είσαι νέος άνθρωπος αγωνίζεσαι και διεκδικείς», θα σε τιμωρούμε στο όνομα των «χαμένων ωρών»,είναι το μότο της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.

alfavita.gr

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Δημ. Μπογδάνος στην Πύλη: Σύγχρονη μάστιγα, τα αυτοάνοσα νοσήματα. Με τεράστιο ενδιαφέρον η ενημερωτική Ημερίδα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης(βίντεο)

Με τεράστιο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 11:00 η ενημερωτική Ημερίδα, μ…