OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η εργασία στα χρόνια των μνημονίων ήταν το θέμα της ανοιχτής πολιτικής εκδήλωσης, που διοργάνωσε σήμερα στο δημαρχείο Τρικάλων η Λαϊκή Ενότητα.

Ο εργασιακός μεσαίωνας που επικρατεί με τους μνημονιακούς νόμους και η πολιτική πρόταση της ΛΑΕ αναλύθηκαν από, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ, πρώην υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Δημήτρη Στρατούλη και τον Επιστημονικό Συνεργάτη στο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ κ. Απόστολο Καψάλη.

Στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων αναφέρθηκε ο κ. Καψάλης σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο. «. Το πρόβλημα – τόνισε – είναι ότι όχι μόνο δεν βελτιώνονται στο ελάχιστο οι εργασιακές σχέσεις, αλλά αντιθέτως βαίνουν επιδεινούμενες. Πρώτον δεν έχει επέλθει καμία βελτιωτική ρύθμιση για τα εργασιακά, και δεύτερον με την υπογραφή ακόμη ενός μνημονίου δεν υπάρχει περίπτωση να επανέλθει οποιοδήποτε εργασιακό δικαίωμα. Άρα λοιπόν σε επίπεδο νομοθεσίας δεν έγινε η παραμικρή βελτίωση στα εργασιακά».

Την πολιτική πρόταση της ΛΑΕ για τα εργασιακά παρουσίασε ο κ. Στρατούλης επισημαίνοντας ότι μπορεί να εφαρμοστεί μόνο εκτός ευρωζώνης και με προϋπόθεση την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα και με ανεξάρτητη νομισματική πολιτική. Χαρακτηριστικά τόνισε: «Οι δανειστές «έδειξαν τα δόντια τους» με τις θρασύτατες απαιτήσεις τους για νέα και ολοκληρωτική εργασιακή κατεδάφιση.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έδειξε την πολιτική αδυναμία της να υπερασπίσει τα αυτονόητα και τη διαθεσιμότητά της για νέες άτακτες υποχωρήσεις, αφού δεν θέλει να έχει έναντι της χρηματοδότησης των δανειστών (ΕΕ και ΔΝΤ) και των καταστροφικών μνημονίων, που κάθε φορά την συνοδεύουν, εναλλακτική λύση, η οποία να περιλαμβάνει έξοδο από την Ευρωζώνη, εθνικό νόμισμα, διαγραφή του χρέους και ένα αναπτυξιακό φιλολαϊκό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης». Τέλος, πριν την εκδήλωση ο κ. Στρατούλης συναντήθηκε με εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές κατά της φτώχειας του δήμου Τρικκαίων.

ert.gr

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Μας στέλνουν τις ευχές τους!!!

  …