polytexneio_18

Τι προέβλεπε η περσινή εγκύκλιος για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου στα σχολεία -Την Παρασκευή δεν θα γίνουν μαθήματα σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εγκύκλιο για τον εορτασμό της  επετείου  του Πολυτεχνείου στα Λύκεια, Γυμνάσια και Δημοτικά , η οποία δεν θα διαφέρει από την περσινή, αναμένεται να εκδώσει ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Σύμφωνα με την περσινή εγκύκλιο  την Παρασκευή που θα πραγματοποιηθούν  οι εκδηλώσεις δεν θα γίνουν μαθήματα σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Με την εγκύκλιο κλήθηκαν  τα μέλη  των Συλλόγων Διδασκόντων και εκπροσώπους  των Μαθητικών Συμβουλίων  να διοργανώσουν στα σχολεία εκδηλώσεις, ομιλίες, που θα ανταποκρίνονται στη σπουδαιότητα και τη σημασία των γεγονότων, στο πλαίσιο των οποίων  καλούνται  όπως λάβουν υπόψη και αξιοποιήσουν τις μαρτυρίες Αγωνιστών της περιόδου του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο τα  σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που την ημέρα την εκδηλώσεων  είναι απογευματινά, καθώς και τα ολοήμερα σχολεία Π.Ε., θα πραγματοποιήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις στη διάρκεια του πρωινού κύκλου, έπειτα από συνεννόηση των Διευθυντών των αντίστοιχων συστεγαζόμενων σχολείων.

 Τα εσπερινά Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια και τα απογευματινά και εσπερινά Επαγγελματικά Λύκεια θα πραγματοποιήσουν τις εορταστικές τους εκδηλώσεις τις τρεις τελευταίες διδακτικές ώρες , την προηγούμενη ημέρα, την Πέμπτη .Οσον αφορά στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η Διεύθυνση Σπουδών απέστειλε ήδη έγγραφο στα Δημοτικά, το οποίο προβλέπει τα εξής:

 1. Σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης γίνονται εκδηλώσεις, σύμφωνα με τις παρ. 2 και 6 του άρθρου 3 του Προεδρικού Διατάγματος 79/2017. Για το σχολικό έτος 2018-19, οι εν λόγω εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018.

2. Οι μαθητές που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και αποχωρούν με τους άλλους μαθητές.

3. Η χρονική διάρκεια και το περιεχόμενο του εορτασμού των εκδηλώσεων καθορίζονται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.

4. Με ευθύνη του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων ειδοποιούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες για την ώρα αποχώρησης των μαθητών από το σχολείο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ Κ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΕ

esos.gr

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Επίδομα Ασθενείας – Χρήσιμες ερωτήσεις/απαντήσεις

Επίδομα ασθενείας δικαιούνται οι άμεσα ασφαλισμένοι που εργάζονται και οι οποίοι λόγω σωμα…