nea-dimokratia

«Τα χειρότερα έρχονται» ήταν η πρώτη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στην ομιλία του πρωθυπουργού, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σάμοεπιτέθηκε στην κυβέρνηση κατά την ομιλία του στο Συνέδριο της Ένωσης Δήμων.

Με τη φράση «τα χειρότερα έρχονται» σχολίασε η ΝΔ την ομιλία του Α. Τσίπραστο Υπουργικό Συμβούλιο. Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματοςΓιώργος Κουμουτσάκος στάθηκε ιδιαίτερα στην αναφορά του πρωθυπουργού ότι σήμερα κλείνει ένας δύσκολος κύκλος κατηγορώντας τον πως δεν τόλμησε να πεί ότι ανοίγει ένας ακόμα δυσκολότερος.

«Επιδόθηκε σε απεραντολογία προσβλητικής προπαγάνδας και αποπροσανατολισμού» τονίζουν στην ΝΔ.

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το προσφυγικό εξαπέλυσε απο την Σάμο ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης απο το βήμα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειωσε ότι τη διετία 2012-2014 η κατάσταση ηταν πολύ καλύτερη και χαρακτηρισε την κυβερνητικές ευθύνες πολύ μεγάλες. Προτεινε μάλιστα ένα εθνικό σχέδιο αντιμετωπισης του ζητηματος με κεντρικά στοιχεία:

  • Τον διαχωρισμό προσφύγων και οικονομικών μεταναστών
  • Την άμεση διακοπή φαινομένων καταλήψεων (δρόμοι, σιδηροδρομικές γραμμές κ.λπ.)
  • Την άμεση μεταφορά προσφύγων – μεταναστών σε οργανωμένους χώρους φιλοξενίας
  • Σαφή διαχωρισμό των κέντρων φιλοξενίας που προορίζονται για τους αιτούντες άσυλο από αυτά που προορίζονται για τους παράνομους οικονομικούς μετανάστες

Ο πρόεδρος της ΝΔ προειδοποίησε την κυβέρνηση να προετοιμάστεί ακόμα και για το χειρότερο σενάριο, αφού οι σχεσεις ΕΕ – Τουρκίας μπαίνουν σε μια δύσκολη περιοδο.

ΠΗΓΗ: ert.gr, ΕΔΡΤ

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Αγ. Βησσαρίωνας: «Εφυγε» από τη ζωή η Τριανταφυλλιά Κράλλη

ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΚΡΑΛΛΗ ΕΤΩΝ 89 Θανούσα κηδε…